onsdag 22 februari 2023

Hemmablind?


Åren går och man vänjer sig vid de köksredskap man har i sin ägo. Inget fel på dem. Men...så fick vi vår lilla extrabostad i Trosa och var tvungna att köpa en del nödvändiga prylar till matlagning och annat. Men vad hände? Första gången jag skalade rotfrukter med den nyinköpta potatisskalaren fullständigt flög skalbitarna av. Samma sak med rivjärnet. Och köksknivarna! Plötsligt upptäckte vi att de gamla, invanda redskap vi haft i kanske 30 eller till och med 59 år, kanske hade gjort sitt för ganska länge sedan. Så nu har vi investerat! Först ut var en ny potatisskalare!


Vi var bortbjudna till södra Öland i går. Till ett gammalt torp, som nu fått en ny köksdel bland annat. Så roligt och inspirerande att se hur skickliga hantverkare arbetar "in real life", inte bara på alla inredningsprogram på TV. Det här fönstret är nygjort men med glasrutor från ett gammalt fönster.


Ett av önskemålen med tillbyggnaden var att få en trappa upp till utrymmena på vinden. Men hur får man in en gåvänlig trappa i ett litet hus? Jo , en bit av trappans baksida  fick gå in i vardagsrummet. Så snyggt och fiffigt gjort.


För övrigt har vi nu gått direkt från höst till vår här på Ölands nordligaste del. Men yllehalsduken sitter inte i vägen, när man traskar utmed kusterna i motvind. 

 

1 kommentar:

  1. Ja det finns nog en hel del i besticklådan som skulle behöva bytas ut här också! Fiffig trapplösning och nog finns det vårtecken - härligt!
    Kram från Titti

    SvaraRadera