måndag 7 november 2022

Så var julmässan avklarad


Oj, alldeles för tidigt, tycker en del, men här på nordligaste Öland har det varit tradition sedan många år tillbaka, att avsluta "sommarsäsongen" med en riktigt genuin julmarknad. Temperaturmässigt har vi fortfarande sommar förresten och många hade tagit chansen att i samband med höstlov och allhelgonahelg tillbringat en sista helg för året i fritidshuset. Och nästan alla besökte förstås julmässan! Så trevligt att återse alla bekanta ansikten en gång till innan vintermörkret sänker sig på allvar.


Själv sålde jag mina julkort och böcker åt hembygdsföreningen under två dagar och jag är fortfarande lite öm både här och var efter allt gående, stående och plockande. Jag fick lite rast också och passade på att handla sådant som jag inte kan leva utan. Till exempel den supergoda hallon-lakritsmarmeladen till kommande brieostorgier vid lämpligt tillfälle. Närproducerat förstås och tittar man noga står det något om SM i mathantverk på locket.


För att inte få allt för dåligt samvete över kosthållningen, får jag varva med Kajsas heminlagda mjölksyrade morötter. Hon varnade för att de är ordentligt kryddade med bland annat vitlök, men det skrämmer inte mig.


Efter avslutad julmässa fick jag tid att äntligen titta in hos nya butiken "Vackert för alla" i Byxelkrok. Så mysigt och vi har dessutom mycket gemensamt med ägarna från sörmlandsstaden Trosa. Ett vackert träd fick jag med mig hem därifrån. Trosa förresten, snart försvinner vi dit för några månader. Jämn födelsedag (inte min) och julhelger ska firas ihop med hela kära familjen. Så God JUL till er alla så hörs vi när det börjar ljusna lite, lite grann igen.

 

5 kommentarer:

 1. Ni har verkligen en tidig julmässa och jag känner en viss stress när jag läser om det. Men nu kan du ju få ägna dig åt julförberedelserna i lugn och ro och det måste ju vara en fördel. Trevlig måndag!

  SvaraRadera
 2. OJ, redan!? Jag vill knappt tänka på jul trots att jag egentligen älskar den. Men som läget är just nu så räknar jag med att det blir en trist sådan.....
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
 3. Ja, wie immer ist euer Weihnachtsmarkt sehr früh. Hier hatten wir bis zum 1.November noch fast 20 Grad warm. Jetzt wird es herbstlicher. Schöner Baum, neues Geschäft in Byxelkrok, das hatte ich schon gelesen. Leider kommen wir im nächsten Mai nicht an unseren Sehnsuchtort: Byxelkrok :-) . Wir fahren stattdesen im Mai nach Trosa :-) . Wir kennen ja schon sehr viel Plätze in Schweden, aber waren noch nie in Stockholm. Stadturlaub wollen wir nicht. Daher Trosa, um von dort 2 oder 3 mal nach Stockholm zu fahren. Dir wünsche ich dann eine schöne (Winter) Zeit in Trosa mit deiner Familie. Und uns allen wünsche ich, das die schwierigen Zeiten mit Krieg und Energiekrisen wieder besser werden.
  Grüße aus der Eifel

  Ja, som alltid är din julmarknad väldigt tidigt. Här hade vi nästan 20 grader varmt fram till 1 november. Det börjar bli höstigare nu. Fint träd, ny butik i Byxelkrok, det hade jag läst förut. Tyvärr kommer vi inte att ta oss till vår längtansplats nästa maj: Byxelkrok :-) . Vi åker till Trosa i maj istället :-) . Vi känner redan till många platser i Sverige, men har aldrig varit i Stockholm. Vi vill inte ha en stadssemester. Därav Trosa att åka till Stockholm 2 eller 3 gånger därifrån. Jag önskar dig en trevlig (vinter)tid i Trosa med din familj. Och jag önskar oss alla att de svåra tiderna med krig och energikriser ska bli bättre igen.
  Kramar från Eifel Marlise

  SvaraRadera
 4. Ja, det låter lite väl tidigt, men med din förklaring varför, låter det bra.
  Antar att vädret skiftat sedan du skrev detta. Ingen snö här utanför Göteborg, men väl frost i natt.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Härligt med alla julmarknader och alla godsaker :) Ha det gott!
  Kram Titti

  SvaraRadera