onsdag 23 februari 2022

Gäckande vinter och vintergäck


Hela Öland är täckt av vintergäck! Gässen flyger över i stora flockar och tofsviporna landar. Vi hoppar över vintern och tar våren direkt istället meddelar en glad meteorolog på TV. Härligt!


Jag bläddrar bland fröpåsarna och känner verkligen att jag ligger i startgroparna. Kanske ändå bäst att vänta några veckor till. Men trädgårdsmöblerna då...tja, några stolar åtminstone mot söderväggen. Jag fixar det i dag!


I går gick jag en lång promenad i vårsolen och det riktigt brände på ryggen. Får nog byta till vårjackan snart. Och oj, vad det blänker och porlar överallt. Det är fullt av vatten i alla diken och sänkor och det svämmar över och förändrar landskapet. Är så vackert när solen glittrar i allt det blöta. Borde nog börja använda solglasögona också. Det starka vårljuset är inte bra för min begynnande starr. Jag ÄLSKAR den här tiden på året!! Men...


...nu på morgonen vaknar jag till ett stilla snöfall. Depressionen slänger ut sina armar och försöker greppa mig. Att man aldrig lär sig. Det är ju så här våren är.









 

3 kommentarer:

  1. Då har vi liknande känslor i dag!
    Vi får hoppas att den här snön försvinner snabbt. Här ska det bli sol och några plusgrader i eftermiddag, så det finns hopp.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas på att SMHI verkligen har rätt den här gången. Det ska bli +4/5 grader i morgon och det kan man behöva efter ett dygns storm och snöfall. Dagens har visserligen varit rätt OK, för idag singlade det bara ner några flingor.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  3. Första bilderna såg hoppfulla ut, riktigt vårlika.
    Så kom snön.
    Ungefär samma väder som här utanför Göteborg. Fast jag gillar snön, kontigt.
    Ha det bra!

    SvaraRadera