lördag 19 september 2020

Ingen skördefest i år men mycket annat i stället


Veckorna rullar på. Snabbt, för att inte säga väldigt snabbt. Vad gör vi då här i glesbygden den här tiden på året, undrar många. Tja, säger vi, ungefär som alla andra. Trädgården behöver sitt, det ska rensas och klippas, ställas in krukor och ställa ut andra med lite höstfägring. En del sköter växterna själva om. På bilden tar bokharabindan hand om kinesträdet, som inte vill sig riktigt, och pryder det med vackra blommor.Vi passar förstås på att njuta av den tomma stranden. Hela långa bukten ligger öde och rofull.


Havsörnarna är inte längre så tillbakadragna som under häckningsperioden. Vi ser flera varje dag nu.


Under veckan som kommer är vi extra sysselsatta här. Ölands stora och välbesökta skördefest med de stora arrangemangen är inställd pga pandemin, men de flesta väljer att ordna aktiviteter i lite mindre skala. Vi har höstmarknad vid hembygdsgården och över hela Öland kan man hitta grönsaker, konst, loppisar, mat och mycket annat, så välkomna hit! 

2 kommentarer:

 1. Havsörnarna är mäktiga fåglar!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Skulle nån gång vilja vara på besök på skördefesten, men det lär nog aldrig bli av tyvärr!
  Vi har ytterbelysningen på hela natten. Den var till för Santos som fick gå ut och kissa ett par gånger på tomten på kvällen (han hade ju sitt "kisshål" som gjorde att han behövde det). Men nu skulle vi naturligtvis kunna stänga av den automatiska belysningen, men vi har ju inga grannar och det vansinnigt mörkt här, så den får nog fortsätta att lysa.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera