lördag 1 januari 2011

Isiga januariSå var nyårsnatten över och lilla hunden kan andas ut och krypa fram igen från tryggheten under sovrumssängen. Hon försvann ner där när grannens nyårssmällar började tränga igenom ljudet från Robert Wells nya CD som vi spelade på hög nivå. Isen har lagt sig i alla vikar runt Öland men för övrigt har vi fortfarande öppet vatten. Issörjan gungar i vågorna och strandens alla stenar är glaserade med ett tjockt islager. Det stora stenblocket på vägen till norra udden, ser verkligen annorlunda ut nu med sin vinterrock av is. Den stenen är populär både att måla av och klättra på när den är solvarm och mysig, så många känner säkert igen den. I går började det plötsligt droppa vatten från den 27-åriga varmvattenberedaren så nu sitter vi här oduschade och väntar på den nya som ska komma senast tisdag. Bra med omtänksamma hantverkare som månar om oss fåtaliga åretruntboende här i ödemarken. Redan någon timme efter vårt samtal var rörmokare Lasse här och tittade på eländet och beställde hem en ny.

10 kommentarer:

 1. Jeg blir alltid facinert av dine flotte bilder fra Øland. Du viser virkelig mange spennende sider av øya.

  Ønsker deg alt godt i det nye året.

  SvaraRadera
 2. Det nya året börjar ju bra för er del , slipper att duscha, ja det ska ju vara nåt jämt som man ska ha problem med. Men nu får vi se framåt till ett bra år med en tidig vår och en sommar som kommer.
  Ha en fin dag , den första för i år.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder!

  Det där med att inte kunna duscha på några dagar ska du inte ta så hårt. Huden mår bra av det ;o)) även om det känns lite olustigt.

  Vi hade värsta snöyran här förra natten. Folk i stan klagade på att det var svårt att se raketerna som sköts (i samband med att Mariehamn fyller 150 år).
  Jag är helt insnöad.... Vet även vad jag har att göra denna eftermiddag. Skotta!! Fy för den lede vad trött jag är på det :o)

  God fortsättning på det nya året!!

  SvaraRadera
 4. God fortsättning på 2011! Vackra vinterbilder. Jag kanska ska måla Ö-stenen i vinterskrud också. Får jag i så fall låna den bilden av dig?Visst är det underbart med bra hantverkare. Vi hade problem här i höstas med värmen på ena sidan av lägenheten.Guben prövade allt, stiftelsens röris var här , inget hjälpte.Sen kom "vår" egen röris, och efter lite pul, hade vi värme igen.
  Ha nu en skön nyårsdag
  Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Fina bilder! Tänker på min pappa som sitter insnöad i Färjestaden. Han är rullstolsburen och kan inte ta sig ut nu i all snö.
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. jag lånar bilden, så får vi se om det blir någon tavla....

  SvaraRadera
 7. Ser riktigt kallt ut på bilderna. önskar dig ett gott nytt år 2011//Britt

  SvaraRadera
 8. "Go ettemidda" min vän!

  Härliga isbilder och så kan man ju se på saken isrock.

  Nu får hoppas att det ordnar sig snabbt med beredare och vattnet... det är sådant som man ser som självklart ska fungera och som man märker är svårt att vara utan...

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 9. usch ja. Så där ser det ut. Tack för upplysningen om gräsänderna. Jag gillar när jag hittar lite annorlunda sådana. Men den där gyllene honan var verkligen fin. Vet du om gräsänder kan para sig med storskrakar? Hanen på översta bilden ser ut som en korsning?

  Önskar dig ett Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 10. Levande vatten den här årstiden är en ovanlig syn för en västerbottning och det ser nästan kallare ut än isbelagda sjöar och hav.
  Vi hade också hundar som gick och gömde sig inatt då smällarna satte igång. Det var dock inte i vår by utan i Lycksele där vi tillbringade nyårsafton hos en av sönerna. Det var ett väldigt pangande där.

  God fortsättning och hoppas att ni snart får en ny varmvattenberedare installerad.

  SvaraRadera