fredag 7 januari 2011

Röd lyser stugan...


Vår grannbonde plogar ibland bort snön på diverse småvägar in i skogen för att kunna sköta om sina ägor. Vi utnyttjar förstås de här vägarna på våra promenader och när vinden ligger på över Öland är det fint att kunna välja skogen istället för stranden. Här och var ligger små röda torp som numera enbart används till sommarbostäder. Ibland kan man tycka att det är tråkigt att ägarna aldrig får se dem vackert inbäddade i snön. Blå grindar och blå dörr med hjärta på bryter vackert av mot det röda och vita och den röda stegen som någon ställt upp mot en gråbrun trädstam bildar nästan ett konstverk. Den vackra björken är full av häxkvastar, egentligen en svampsjukdom, men egendomligt och vackert. Och överallt lyser de röda domherrarna som kvarglömda julprydnader. I dag är vi lovade sol! Och hör nu SMHI: Det man lovar måste man hålla!

2 kommentarer:

 1. Vem var det som sa att SMHI är det enda ställe man kan jobba på och ha 75% fel på sina prognoser utan att få sparken. Tror att det var någon känd vädergubbe!
  Här är det som vanligt ymnigt snöfall och dessutom nollgradigt vilket gjort att gubben kom in helt slut efter att ha skottat smågångarna. Förkylningen håller också i sig, det är nu 11 dagen och jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Är extremt trött på att vara inne och försökte igår ta en liten hundprommis, men efter 100 m ville inte Penny längre. Tror hon tyckte jag gick för sakta.

  SvaraRadera
 2. Hej !
  Vad du tar många fina bilder ! Speciellt de på fåglarna. Fast jag tycker ju också om de på husen, på stranden....

  Ha det bra !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera