lördag 29 januari 2011

Soliga strandängarÄnnu en solig dag efter kall natt. Vi gjorde ett avbrott i vinterfågelräkningen och besökte Böda reningsverk. Det låter inte så glamouröst kanske, men i de isfria dammarna brukar en del fåglar hålla till. I dag var det dock fågelfritt så vi fortsatte vår färd ner till stranden. Högt över våra huvuden susade det från vindkraftverken. Där stod vi omgivna av naturens alla gratisgåvor: Vindkraft, vågkraft och solenergi! Ska elräkningarna verkligen behöva vara så förbaskat höga?

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att vindkraftverken är såååå vackra och susar så härligt. Jag hoppas på sådana här i Hälsingland oxå, finns väl nåt men jag tror det ska byggas ut ordentligt.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Kerstin!

  Vågor har vi många, både stora och kraftiga kring "min" ö, hur tas den kraften tillvara?

  Kramar, Anne-Marie

  SvaraRadera
 3. Fyra kraftverk finns utmed landsvägen från Hangö,men jag har ingen aning vem som har nytta av dom.Och på tre sidor om Hangö har vi vatten,som vinden leker med,nåja sol har vi ju oxå nu o då,ändå fick vi en chockförhöjning på elen för detta år!
  Tag väl hand om dig! Kram!

  SvaraRadera
 4. Godmorgon Kerstin! Ja bland all denna kraft är det väl inte märkligt att man dras med. På tal om det: vem var det som myntade att allting rör sig?.. Galileo? Denna morgon är det tyst och stilla här, "...alla sova i enslig gård" utom då jag som befinner mig i tanken mil härifrån, samtidigt som jag kan blicka ut på en fantastiskt vacker nästan vinröd himmel.

  Ha det gott kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Jag undrar om våra fåglar håller sig undan med flit. Knappt en pilfink eller domherre har synts till i dagarna.

  SvaraRadera