tisdag 18 januari 2011

Flytväst på ?Det droppar och plaskar och rinner överallt. Grannens gräsplan börjar likna en insjö och vår lilla källarskrubb kan vi snart bygga om till ett SPA. Jag läste i tidningen att en del vägar blivit avstängda på grund av meterhögt vatten. I går var snöhögen på altantrappan borta och jag kunde öppna dörren för att skaka dammtrasan och kände då doften av vår i luften. Nedanför trappen tittade julrosorna fram och där bredvid låg min gamla sekatör som måste ha ramlat ur min ficka i höstas. Det som göms i snö kommer fram i tö! Nötväckan stannade till vid en av fågelholkarna och funderade över om det var något att satsa på, men blev snart bortkörd av några blåmesar och skatorna jobbar på med renoveringen av sitt gamla bo borta i tallen.

6 kommentarer:

 1. Oj, det var vårlikt! Hmm...tror jag får vänta ett bra tag till, innan det ser likadant ut hos mig :)
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Kom nesten i vårstemning når jeg så disse bildene.
  Du er så flink til å skrive på bloggen din, og med de flotte stemningsbildene fra øya og dyre- og fuglelivet der. Hos meg er det stille for tiden, har liksom ikke vært i bloggmodus. I helga skal jeg på hytta igjen så da får se om jeg ikke får tatt noen bilder igjen.
  Ha en fin dag!
  Klem
  gunn

  SvaraRadera
 3. På vår tomt är det massor av snö, så det kändes inte som någon vår här precis när jag gick ut med Penny i regnet i morse. Men...när jag kom in i skogen bakom, då var det barmark - eller man kanske ska säga små sjöar. Jag brukar skoja och säga att vi har snö kvar längst på hela Gotland, men lite sanning ligger det i det. Vi bor ju i en liten skog med ovanligt höga träd som håller kvar kylan/värmen på vår numera öppna tomt.

  SvaraRadera
 4. Återigen ett härligt inlägg på bloggen din.

  Utsökta bilder de får mig att tänka på en sång som man sjöng som barn "Dripp, dropp" Vet du?

  Så nu är min rast slut hörs kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Ja vi får hoppas att våren kommer tidigare i år eftersom vintern gjorde det! Här oppe i norr är det också töväder nu.
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 6. Bor vi verkligen i samma land?!
  Bländande vit snö, sol och 14 grader kallt är det som gäller för oss i dag. Skogen är full av pelargranar på grund av all snö som trycker ner grenarna.

  Underbara foton igen, särskilt det andra uppifrån, vilka färger!

  SvaraRadera