måndag 17 januari 2011

Borgholms hamnHamnen i Borgholm är en stilla och rofylld plats så här års. Fiskebåtarna ligger på rad och väntar på bättre tider och en och annan hundägare tar en rastningspromenad utmed kajerna. Kommunen har värnat om sjöfåglarna och lägger regelbundet ut mat till gräsänder och andra hungriga. Dessutom har man installerat något slags propeller som rör om i vattnet så att ett isfritt "badkar" alltid finns för änderna att simma och dricka i. När jag var där på besök hade en stor grågås slagit följe med änderna. Den här veckan är julefriden över och alla föreningar sätter igång med bland annat förberedelser inför årsmötena. I kväll ska jag på styrelsemöte i hembygdsföreningen. Men först en lång dag med förhoppningsvis lite uteväder. Det börjar bli fläckar av barmark här och var och jag vill känna hur det känns under fötterna.

4 kommentarer:

 1. Här är det flera plusgrader idag, härligt. Men nån barmark ser jag inte ännu , men längtar till detta.Var försiktig du oxå när du ger dig ut på promenad.
  Kram// Eva

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Fin bild med fiskebåtarna.
  Här ligger det stora grå över himlen, men en tur ut den friska luften skall det säkert bli, men först lite brödbak :)
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 3. Ja du, årsmöten är ett nödvändigt ont!
  Har ju under åren varit med i en del föreningar och varje gång det är årsmöte så förundras jag över hur fantastiskt tjafsigt det kan bli. ALLTID är det någon som kommer med hårresande förslag eller tar illa upp eller gnäller eller snackar skit rent ut sagt. Men det här är nog typiskt svenskt, vi är ju ett land av föreningar sägs det och i dom samlas tydligen alla småpåvar!

  SvaraRadera
 4. Det er alltid så kjekt å se på bildene og lese dine betraktninger fra Öland.

  SvaraRadera