måndag 24 januari 2011

Nej, inget badväder ännuI dag har vi ett lätt snöfall och några minusgrader. Det är väl ett ganska normalt väder så här års, men eftersom vi redan har haft två månaders rejäl vinter, börjar det kännas lite segt. Det är bara att bita ihop och drömma sig bort med frökataloger och trädgårdstidningar. I slutet av den här veckan kommer årets vinterfågelräkningshelg. Då kan alla intresserade räkna sina fåglar vid fågelbordet, både antalet arter och hur många man ser som mest av varje art. Läs mer om det på http://www.sofnet.org/ I dag serverar jag lite isbilder igen. Det är ju ändå vackert med alla formationer som naturen skapar.

11 kommentarer:

 1. Skönt att du även har sett ungdomar med mina problem, då beror det kanske inte på åldern.
  Det känns väldigt tröstande.
  Här är det varmgrader idag,och mulet, just nu i alla fall men dom lovade lite sol fram på dagen.
  Ha en fin dag!
  Önskar Eva

  SvaraRadera
 2. "inget badväder ännu" - vadå "ännu"..? För mitt vidkommande blir det numera aldrig något badväder här på våra breddgrader. Haha! Svunnen är den tid när jag tävlade mot kompisarna om vem som var först i på våren. Mitt eget rekord är vid det här laget fyrtio år gammalt, men den gången badade jag på valborgsmässoaftonen.

  Notera även att jag nyss varit två veckor på Madeira utan att bada en endaste gång, varken i Atlanten eller någon pool. Måste också vara någon form av rekord! ;o)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Hahaha...håller med Nina här ovan när det gäller bada på våra breddgrader...maybe nere på Holmarna men det sitter hårt åt där mä...inget illa ment Kerstin men du måste ju fixa något å räta upp mä! ;-)
  Mulet och lite gråtrist här...nollan...åsså är det måndag och frugan börjar jobba idag efter att varit hemma och kurerat sig en vecka...nu ska jag lägga in mina stjärtmesar som jag lovat till idag! :-)

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Hei,
  Ser ikke ut til at det er noe badetemperatur nei, men det ser nå ut til å være et flott og friskt vær! Fine bilder!
  Spennende med fugletelling, jeg var inne på Norsk ornitologisk forening for å se om ikke de også hadde en slik telling her, og jammen meg hadde de det, så jeg meldte meg likegodt inn, så da får jeg dra å telle fugler til helgen da :)
  Ha en fin uke.

  SvaraRadera
 5. Vid mitt fågelbord har det börjat dyka upp lite fåglar igen. Helt mystiskt försvann dom ett tag, helt tomt blev det utan synbar anledning. Det var väl någon granne som bjöd över i fråga om godsaker kanske.

  Badvädret lär väl dröja ett tag, men vår lilla badsjö Hundtjärn brukar bli varm relativt snabbt. Jag har för mig att jag kavlade upp byxbenen och gick så långt ut jag kunde, någon gång i maj i fjol, alldeles efter det att det sista isflaket försvunnit.

  SvaraRadera
 6. Gokväll du att räkna fåglar här blir nog rätt lätt för inte har vi varken den artrikedomen eller det antalet som ni har. Beror säkert på att någon annans restaurang är mer inbjudande.

  Här har också kommit nålfin snö... både igår kväll och på morgonen som tur är är det för smått för att bli något av då det lägger sig.

  Ha nu en go kväll min vän.
  Charlie har fått tid för röntgen nästa onsdag. Lika bra att få det gjort!

  SvaraRadera
 7. Förstår inte att "folk" inte badar längre!? Jag älskar att bada och försöker komma i så tidigt som möjligt, men jag badar inte ensam vilket gjort det lite besvärligt. Min gubbe har blivit mer och mer känslig, måste åtminstone vara över 20 för att man ska få i honom. Men för två år sen var det 22 i slutet på maj och då badade vi. Annars är det sensommaren som gäller, nu i höstas var det väninnan och jag som badade i mitten på september i den Blå Lagunen (kalkbrott) och då var det 16 - men riktigt skönt!

  SvaraRadera
 8. Jag badar året om,lite svalt känns det på vintern!
  Sköt om dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Men snart.,..för det går fort nu.,..kan havet badas i,...Gud va skönt!!..OM det finnes bastu vid stranden kan man ju bada,, så fort ja mycket fortare..kram

  SvaraRadera
 10. Ölandsstenen i vinterskrud. Inget ont som inte har något gott me sig;-)
  Nu tycker jag det är tråkväder,. Här i stan är det bara en massa smutsig snö,Inget kul att gå ut med kameran då. Jag är mest inne och syr, och pysslar lite.Men det har blivit ljusare i alla fall!!!
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 11. Ja, naturen är vacker året om, men visst längtar man efter lite ljummare vindar nu!

  SvaraRadera