tisdag 4 januari 2011

Mera isMorgontidningen har stora rubriker om isläget i Kalmar sund. Värsta i mannaminne! Jag kan förstå att det blir problem med Cementas sjötransporter och annat men det är vackert också! Jag hittar hela tiden nya fantastiska formationer som isen har skapat. I går var det en spännande dag. Nya varmvattenberedaren kom på plats och mitt nya objektiv anlände med posten. Jag återkommer till det när jag har övat lite. Nu ska jag ta en varm härlig dusch och sedan ska jag spana efter solförmörkelsen.

8 kommentarer:

 1. Ja, härliga foton bjuder du... hur ska det då bli då du har tagit ditt objektiv i bruk. Visst finns det mycket vackert om man bara ger sig tid att upptäcka i naturen. Längtar nu efter att bli frisk... vaknade idag till ont i halsen och ser verkligen inte fram emot en ny omgång innan den gamla gått hädan.

  Härligt med en uppfriskande dusch efter att ha suktat ett tag. Ha det nu så gott kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Ja läckra formationer kan man hitta både av snö och is. Skönt att ni fått varmvatten igen och vi ser ju förstås fram emot resultat från det nya objektivet :-)
  Solförmörkelsen doldes fint av randiga moln imorse men...soluppgång är ju alltid vackert ändå

  SvaraRadera
 3. Härliga isformationer! Å va nyfiken jag blev på ditt nya "glas"...spännande att se vad som komma skall!! ;-)

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Otäckt det där med kvinnan som frös ihjäl på Kalmar Slott. Vi var ju där när gubben min fyllde år i nov och det var ju rätt kyliga vindar som drog in där redan då, så jag kan förstå att det nu måste ha varit fruktansvärt.
  Ska bli kul att se hur ditt nya objektiv funkar.
  Jag måste nog skaffa mig en modernare kamera snart, men det är ju så att så länge kameran inte är helt paj så drar jag mig för att byta.

  SvaraRadera
 5. Jättefina bilder, otroligt vilka former isen kan ta sig, väldigt vackert.
  Skönt ni fått varmvatten igen man är verkligen bortskämd nu för tiden , blir alldeles handlingsförlamad när inte el o vatten fungerar som det ska.Brukar undra hur dom klarade sig förr med många barn och inga bekvämligheter.
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 6. Vilka mysiga is bilder!! Så fräcka formationer det kan bli.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Wow! Den där sista i raden var ju bara för häftig! Det ser nästintill ut som ädelstenar. Och den övre påminner mig om bubblande lava.

  Rätteligen borde jag inte alls vara här inne och hälsa på idag, jag borde skriva epilog. Men nu har det inte blivit så pga en omständlig middagsmatlagning. Vete f-n vad som flög i mig, men jag blev plötsligt sååå sugen på gammeldags, hederlig fläsksås med potatismos. Men av någon förunderlig anledning blev det en märkligt stor sats; skulle gott och väl räcka för en halv bataljon :o/ Och nu skyller jag på att jag är för mätt för att skriva ;o}

  SvaraRadera
 8. Så undebart vackra naturfenomen det kan bli om man bara lägger märke till dom!
  Det har verkligen lyckats med!
  Ha det bra!

  SvaraRadera