torsdag 20 januari 2011

En grådisig dagSolen sken i Kalmar sa de på radion men över norra Öland hängde sig ett gråtrist molnbälte envist kvar. I Böda hamn går det mesta på lågvarv så här års och även storskarvarna, som radat upp sig på yttersta pirspetsen, såg lite deppiga ut. Storskarvskolonierna här omkring ser ut att ha stabiliserat sig i antal och jag ser inte längre de enorma flockar som fanns för några år sedan. Ett friskhetstecken från naturen tror en del forskare. Den solgula båten, som valt Böda hamn till sin vinterhamn, lyste som en nyutslagen tussilago i allt det grå.

6 kommentarer:

 1. Tänk, man kan bli på bättre humör bara av att få se en bild på en gul båt! Om det är till någon tröst, så är det gråmulet även här - och här finns minsann inget gult flytetyg så långt ögat når i min trädgård ;o) Tackar därför för din uppiggande bild och önskar dig uppklarnande väderlek och frikostigt med sol!

  SvaraRadera
 2. Ja det är tråkigt när det är grått och disigt. här visar sig solen idag från en blå himmel. Det är dock ganska kyligt ute men hellre det och sol en plusgrader och grådis:)
  Ha en riktigt bra dag!
  Kramar maria

  SvaraRadera
 3. Hej !
  Fina bilder, men kyliga. Jag fryser ! :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 4. De där skarvarna kan allt göra mycket skada. Vi åkte förbin några förstörda öar i Stockholms skärgård i somras. Det är lite trist med det här gråkalla vädret som är nu, men dina bilder blir vackra ändå:-) /Anette

  SvaraRadera
 5. Jodå, det blev både bullar kakor och tårta, skulle nog behöva plaska många timmar för att få bort dom kalorierna. MEN gott är det.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 6. Färger framträder nästan bättre i gråväder än när solen skiner. Gråskalor kan också vara mcket vackert. Tänker på den enorma väven som finns i riksdagshuset. Den är ännu vackrare i verkligheten.

  SvaraRadera