torsdag 6 januari 2011

Hacke HackspettVarje dag har jag besök av herrskapet Större Hackspett. De bor någonstans borta i kohagen men intar gärna sin lunch vid mina talgbollar, margarinklumpar och annat godis. Det är otroligt att se deras balanskonster när de klamrar sig fast vid en talgboll samtidigt som de lyckas äta och hålla noggrann uppsikt på omgivningen. I Röda Korsets butik Kupan hittade jag en gammal hopfällbar salladsslunga som jag köpte för att sätta en kruka med krasse i och hänga upp någonstans. Sedan kom jag på att den var en lämplig serveringskorg för diverse fågelmat. I går satt plötsligt hackspetten mitt i korgen och mumsade. I dag, på trettondagen, tjuter det i husets alla hörn av kraftiga vindbyar nu på morgonen. Jag håller tummarna för att det blir bättre fram på dagen.

9 kommentarer:

 1. Godmorgon Kerstin!

  Vilka läckra bilder rå era vänner. Som du säger när man går in och studerar saker och ting närmre så kan man inte nog förundras över hur sinnrikt saker och ting är. Att kunna vara en del av detta är fantastiskt!

  Fiffigt användningsområde för korgen!

  Ha nu en härlig Trettondag (såg du svärdet och spiran igår på kanal 3, väntar med spänning på andra avsnittet idag :-)

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. God Morgon!
  Även här i Hälsingland är det riktigt blåsigt idag och snön yr omkring, men dom lovade ju dåligt väder efter hela kusten så då får både du o jag rusk i dag.
  Fina bilder på hackspettarna och vilken fiffig ide med salladsslungan.
  Hoppas du får en fin trettondag!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Snygging! Kul med sådant besök. Det är lite tomt på fåglar hos mig för närvarande. Tror dom också sitter och kurar nånstans! Ha en fin dag. kram Anette

  SvaraRadera
 4. Titta här så fina bilder på Hacke...två stycken också...kul!
  Det verkar vara high life hos dig...trevligt!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Härligt med så många fina olika fåglar som du fått besök av.
  Inga hackspettar här inte, men en hel del domherrar har jag sett. Men det har varit lite dåligt med fåglar dom senaste dagarna.

  Här blåser det av bara attan oxå. Snön yr runt och det är ett par grader kallt. Håller tummarna för att det ska lugna sej till kvällen för jag ska ut och åka båt.. Och det händer att båten inte kan lägga till om det blåser för mycket.

  SvaraRadera
 6. Härligt att ha sådant fint besök i trädgården det är kul att kunna studera deras finurlighet//Britt

  SvaraRadera
 7. Större hackspett är ganska vanlig vid fågelbodet, ja dom finns överallt här egentligen, året runt.

  I somras var det en som envisades med att hacka i marken där fågelbordet hade stått, alltså i hålet efter stolpen, och det är inte så vanligt att se dom göra. Dag efter dag kom han och jobbade som sjutton i det där hålet nere i backen.
  Man kan se på din fina bilder hur effektivt dom använder stjärtfjädrarna för att balansera.

  SvaraRadera
 8. Jaså, dina spettar äter från talgbollarna? Det gör inte mina :o( Men det kanske beror på att "svartrockarna" är så gåpåiga och armbågar sig fram jämt och samt? Hur som haver, så har jag faktiskt ibland större hackspett på visit här hos mig också, även om det inte hör direkt till vanligheterna.

  "Svarta gänget" har f.ö. listat ut hur de ska tråckla sig in i min lampskärmsmatare nu, så därmed får inte ens den talgbollen vara ifred :o/

  Här blåser det svinkallt och kommer ner en massa snö mellan varven. Usch!

  SvaraRadera
 9. Hejsan!

  Du har verkligen lyckats fånga isen vackert. Här har det mest varit en innedag för blåstens skull, men julgrejerna är bortplockade och man hoppas på vackert promenadväder i morgon. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera