söndag 30 januari 2011

Eldsprutande drake?

Jag hade sjunkit ner i soffhörnan med min stickning. Solens allra sista strålar lyste upp översta delen av trädtopparna och var precis på väg ner bakom skogen. Då upenbarar sig plötsligt ett underligt fenomen på himlen. Ett okänt väsen som lämnar en svans av eld efter sig? Nej, det var bara något hemvändande plan med trötta resenärer som spred ut sin avgaser, vilka förvandlades till ett vackert rosarött konstverk när sista lilla solstrålen färgade av sig. För övrigt hade vi en mestadels grå lördag med envisa vindar, men på promenaden genom knaggliga snödrivor hittade jag ändå en liten aning om annalkande vår.

8 kommentarer:

 1. Har ni drakar på Öland ? :)
  Du fångar många och vackra saker med din kamera.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Mycket konstiga saker på himlen nu;-)
  Tänk att vi är så trötta på vintern nu, så vi letar vårtecken redan.En hel vintermånad har vi kvar,som tur är så har den ju mindre antal dagar.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Man kan få se både det ena och det andra på vårat himla valv//Britt

  SvaraRadera
 4. Jättefin "drakbild" det var den härliga färgen som gjorde det hela.Här blåste det riktigt ordentligt i går kväll och i natt, det ven i husknutarna,men idag alldeles stilla och riktigt skönt utomhus.
  Ha en fin söndagseftermiddag och kväll.
  Kram
  EVA

  SvaraRadera
 5. Hmm.....ild drage? Dere har mye fint på Öland.:) :)

  SvaraRadera
 6. oj..häftigt ser det ut i alla fall. Låt oss låtsas, att det är rödeld,från någon farkost där uppe...spännande..Kanske en snabeldrake...med eld i baken :-)..kram Karina

  SvaraRadera
 7. Fantasien kommer i sving når man ser slike fenomener selv om vi vet hva det er!
  Jeg har også brukt sofahjørnet til strikking i helgen!
  Ha en fin uke! Klem!

  SvaraRadera
 8. Det där har jag ännu inte sett på vår himmel. Vi kanske inte har något plan som går häröver vid den tiden på dan. Roligt fenomen i alla fall.

  SvaraRadera