tisdag 11 januari 2011

Skatorna har vårkänslor
I går var det en liten aning av vår i luften. På marken dröjer sig dock istiden kvar och det gäller att placera fötterna på rätt ställen. Skatparet på granntomten började känna våren nalkas och for ut och in i den höga tallen där de har sitt bo. En grundlig besiktning av det gamla nästet utfördes och planering av tillbyggnad diskuterades. Jag hörde på radion i morse att någon hade hittat snödroppar på Gotland. Under en bänk utmed en södervägg! Jag tittade tillbaka på gamla bilder från förra året och hittade de första vårblommorna den 23 mars. Hoppas, hoppas att det blir tidigare i år!!

6 kommentarer:

 1. Det har jag med :) Jag tänkte vara lite vårlig i mitt nästa inlägg. Tror att vi behöver det.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Ja här dröjer det nog innan vi ser några snödroppar men jag får köpa några lökväxter på kruka och njuta av inomhus.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Hej du! Här var minsann vår på riktigt!

  Jag tillhör dem som gillar skator; de är så vackra och roliga. Knappt så man tror det när du säger att snödroppar varit synliga på Gotland, inte för att jag inte vill tro dig. Härligt i vart fall! Kram på dig min vän!

  SvaraRadera
 4. När jag hör eller läser att blommor extremt tidigt kommit upp utmed en vägg, så tänker jag alltid att huset blommorna står vid antagligen är väldigt dåligt isolerat och läcker värme för fullt. Så tråkig är jag.

  Nej det är nog bäst att ställa in sig på att det dröjer månader innan en endaste blomma kommer upp här i närheten. Förutom isblommor då.

  SvaraRadera
 5. Här kom mera snö idag så vårblommorna får vi nog vänta länge på. Fin Skata du fångat på bild!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Gudars, så jag hoppade till när jag surfade in! Trodde för en mikrosekund att du fotograferat ÅRETS krokusar ... *puh!*

  Här är det ymigt snöfall idag igen *suck*, så det är fram med snöskuffaren som gäller. Och så har jag en tand som jäklas, vilket förmodligen betyder utdragning. Någon kostsam rotfyllning har jag verkligen inte råd med efter att jag blev tvungen att köpa nya vinterdäck till Röda Faran för ett par veckor sedan :o/

  Ha en bra dag bland skator och snö!

  SvaraRadera