lördag 8 januari 2011

Svansjön
I går blev det till slut en vacker vinterdag och jag besökte min favoritplats, Ölands norra udde. Ute på det öppna vattnet rörde sig stora flockar av vigg, knipor, skrakar och andra andfåglar och man började nästan få en aning av vår. Alldeles vid bron över till Fyrön låg ett gäng svanar och letade mat. Bland de vanliga knölsvanarna fanns också några sångsvanar. De kommunicerar med varandra hela tiden och sångsvansprat tycker jag är ett av de tidigaste tecknen på den kommande våren. Vackra fåglar är det och denna soliga januaridag poserade de villigt framför min kamera.

9 kommentarer:

 1. Gomorgon!

  Så ståtliga djur... vilken hållning! Osökt tänker jag på HC igen men den här gången Den fla ankungen som visade sig vara allt annat än ful. Någon som skriver det har haft djupa tankar i ämnet.

  Ha nu en underbar dag min vän! Kram från Ingela

  SvaraRadera
 2. Svanar är verkligen ståtliga och sångsvanens sång hörs långväga. Här ligger isen så den annars återkommande stora flocken med knöl- och sångsvan uteblir tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Härligt med det öppna vattnet. Här har också vinden gjort att isflaken som fanns nära land har flytit iväg.
  Det är inte ofta man ser sångsvanar, men du har tom. lyckats fånga dom på bild.
  Ha en bra fortsättning på det nya året!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Har ju inte varit ute (mer än i 5 min med Penny i snöstorm) på 12 dagar nu, så jag skulle också hemskt gärna vilja komma ner till havet och se lite öppna vidder - och kanske en del roliga fåglar. Men...jag får tydligen vänta. Så dina härliga svanbilder kom i rättan tid!

  SvaraRadera
 5. Ja nog får jag vårkänslor när jag ser dina bilder på det blå havet och svanarna. Även här i går trodde jag våren var på väg, soligt och plusgrader ett tag på dan. MEN det var bara ÖNSKETÄNKANDE för i morse var det 16 grader kallt igen, får nog vänta ett tag till på våren.
  Ha en fin lördag!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 6. Ser riktigt vårvackert ut, vädret, på dessa foton - och kanske att svanarna börjar få vårkänslor redan nu!? :-)

  /AnnaKK http://annakk.blogg.se

  SvaraRadera
 7. Är det nere hos dig våra sångsvanar är? Vi brukar bli lika förvånade varje vår då dom kommer flygande under ett väldigt trumpetande och vattnen fortfarande är isbelagda.
  När jag ser dina bilder kan jag fundera över om jag inte skulle skaffa mig en bättre kamera med ett ordentligt objektiv. Hm.

  SvaraRadera
 8. Hejsan!

  jag trodde du visade sommarbilder men jag ser ett och annat isblock. Nu kan det bara gå mot vår för här far snösjoken av taken så det bara dånar, och jag vill ut med min kaffekopp så fort jag ser solen. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 9. Så vackert med svanarna mot det blåa vattnet!
  Nu är det inte lång tid kvar innan de första svanarna anländer till oss på nordliga breddgrader.
  I slutet av mars brukar vi se de allra första :)
  Ha en fin söndag! /Bea

  SvaraRadera