onsdag 26 januari 2011

....än så är det vinterJag vaknade i morse av att vinden tjöt i knutarna och snöplogen körde förbi utanför. Det är några minusgrader men "vindkylningen är grym" skriver Göran i dagens dagbok från Ölands södra udde, så det är dunkappa med kapuschong som gäller idag. I går var det precis två månader sedan som vintern gjorde sin entré och man kan ju tycka att han har tagit tillräckligt med plats nu. Men på promenaden föll snöflingorna tätt runt den gamla smedjan utmed vägen och 136:an, vår huvudled på ön, var både bil- och folktom. Lustigt att tänka på att det ibland är stillastående köer där under sommaren. På den lilla vägen ner till havet var det mest mina spår efter sparken som syntes i snön och vattnet var färgat i mörka toner som en spegelbild av himlen.

6 kommentarer:

 1. Usch, ja :o( Jag hoppas innerligen att de kvistar från min forsythia jag tog in igår snabbt visar grönska, för nu börjar jag behöva något som lättar upp den här frysboxexistensen.

  Var glad för din spark! En sån önskar jag verkligen att jag ägde.

  Kram från den nordligare ön i viken

  SvaraRadera
 2. Ja nu har man ju tröttnat på vintern, skulle vara väldigt skönt om det försvann tycker jag.
  Hade samma tankar om bagge-galan som du, väldigt tråkiga tal?
  Sköt om er!
  Kraaaaaaaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 3. Hej på dej du!

  Ja, där överraskades vi allt; Kallt men vackert. Här snöade också i natt. Spädde på det vita. Himlen är blå och solen kämpar sig igenom talltopparna.

  Vilket "flyt" att du investerade i sparken den här vintern. Utan envetet glid hade fått användning för den ;-)

  Ha nu en go dag min vän! Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Ja du, vi får väl tyvärr räkna med att vintern återvänder några gånger ännu.Men nog är man TRÖTT på det hela nu.Här är det 14 grader kallt idag men ingen nedrebörd och man får ju vara glad för det.
  Ha en fin VINTERdag.
  Kram//Eva

  SvaraRadera
 5. Hejsan!

  Nej, bad dagarna är nog långt borta än om man inte vinterbadar i kallbadhuset. Inte skulle jag doppa tårna i vattnet jag inte, men det är säkert skönt med bastun efteråt. Vi får bara njuta av vinterlandskapet och hoppas snön är borta till Påsk. Den kommer ju sent i år så det är nog okey att "önska". Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera