söndag 2 januari 2011

Min vinteröÖland är sommarens efterlängtade semesterö för många men även andra årstider har sin tjusning. Det är alltid väderdramatik här. Molnen kommer och går med skyfall, snöbyar eller åskväder och eftersom ön är så smal kan man följa molnen från det de kommer in från havet tills de stiger och försvinner in över Småland. Så här års är det färgerna på himlen och vattensamlingar och havsyta som fascinerar. När både himmel och vatten blir starkt turkos är det som vackrast. Dagens isiga bilder är tagna i Böda Hamn på östra sidan, en aktiv fiskehamn och ett paradis för turister på sommaren.

7 kommentarer:

 1. God fortsättning!
  Tänk, hur vacker naturen kan skapa i färg och form alla årstiderna!
  Ha en fin dag!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. God fortsättning på 2011!
  Härligt & vackert med vinter på Öland.. Jag är ju en av de där "turisterna/fågelskådarna" som bara, än så länge, sett ön vår- och sommartid.. Tänker nu på boken Nattfåk av Johan Theorin när jag ser dina isfoton.. :)
  Kirsti
  http://naturligtvisfritid.blogg.se/

  SvaraRadera
 3. Hej på dej!

  Får väl i det närmaste säga gomiddag vid denna tid. Vi har precis intagit frukosten i godan ro i sällskap med en dotter och son. Imorgon börjar allvaret för Mats del då tänker jag också komma i rätta gängor så det inte blir sådant abrupt uppvaknande då skolan börjar.
  Dina vinter bilder är väldigt vackra men snart räcker tiden för eftertanke om du frågar mig...
  Att drömma sig bort i ett nytt Narnia avsnitt igår satt fint!
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Så vakkert!
  Jeg har også bare opplevd Öland som turist på sommerstid, men det var også flott.

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder, jag har oxå varit ut till havet idag, till Skärså, men jag såg ju inget vatten för isen låg så långt ögat kunde nå.Men det var härligt väder och skönt att komma ut.
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 6. Håller med dig om att man kan hitta vackra saker även på den "icke turistiska-tiden" på våra öar. Men det är klart, våren, sommaren och tidiga hösten är ju helt klart bäst!

  SvaraRadera
 7. Den isklump tycks ha liv. . .
  Jag känner ett bultande puls känsla för naturen.

  Gott Nytt År.
  Det vara full hälsa och lycka.

  Tack.
  ruma

  SvaraRadera