torsdag 13 januari 2011

BesökÄnnu en gråmulen januaridag med lätta snöbyar som drar förbi. Fasanen som kommer på regelbundna besök, tittar uppåt och undrar om det inte är dags för lite solsken snart. Plötsligt skymtar något till bakom stenmuren, ett elegant hopp och så står hon där. Rådjuret! Så vacker men expert på att sabotera allting i min trädgård. Idag bryr hon sig inte om de ur snön uppstickande kvistarna. Hon går direkt till fågelbordet och mumsar i sig av alla nerfallna frön. I dag är det tjugondag Knut och julgransplundring. På torget i Borgholm ska barnen dansa kring granen och få påsar i eftermiddag. En trevlig tradition!

10 kommentarer:

 1. Fina bilder och fint besök ! Här är det lite kallare och mer snö :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Dom är sååå söta dom där rådjuren, men som du sa, lite taskiga mot trädgårdarna. Fin bild du fått.
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 3. Trevligt med besök! Vi hade rådjursbesök häromkvällen i trädgården. Jag såg det inte men hundarna gjorde det. Så det blev en väldans fart - i 10 sekunder! Grått och trist här i dag också och idag ska nog julgranen ner. Jag har ju en plastgran i år så den har stått ovanligt länge. /Anette

  SvaraRadera
 4. Godmorgon!

  Så fina foton du har fått till!

  Rådjuren är verkligen vackra djur, så vackra ansikten och så graciösa. Visst är det en speciell känsla att stå där öga mot öga eller att se dem ta ett vigt hopp över staketet.

  Tycker det verkar som om ni just nu har mer vinter... Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Oj vad fina gäster du har i din trädgård, fint att du lyckats fota dem.

  mvh/Hannu

  SvaraRadera
 6. Ahhh...vilka mummabilder!! Härligt men inte så härligt för dina "blommor och blader" kanske men lite får du väl stå ut med vid sådana celebra besök!! ;-)

  Steffe

  SvaraRadera
 7. Vilken fin rådjurs bild det är ett vackert djur//Britt

  SvaraRadera
 8. Kul med julgransplundring på torget, det kunde vi kanske haft här oxå, i alla fall idag i detta väder, med strålande solsken och 8-10 grader kallt.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 9. Mina rådjur besöker mej bara på nätterna. Det kan jag se av spåren som går kors och tvärs i trädgården.

  Visst är det vackra djur och jag lider med dom eftersom det är så svårt att få mat på vintern. Men jag vill inte att dom ska gå på min gård!! Bara av den enkla anledningen att dom är dom största fästingspridarna hos oss.
  Och fästingar tycker jag inte om!!

  Men inte en enda fasan har jag sett till under den här vintern....

  SvaraRadera
 10. För länge sedan, då vi bodde i Storstockholm, hade vi rådjur överallt, tämligen oskygga. De få rådjur som finns här uppe är betydligt skyggare och det är mest spårstämplarna som visar att dom finns. Kör man bil kan man däremot se dom på betydligt närmare, ibland alltför nära, håll.

  En vinter fanns det ett par fasaner i en grannby. Dom bodde under en trapp och matades av byinvånarna. Troligen var det rymlingar från någon uppfödare för fasaner finns inte i vår fauna egentligen.

  Du är en duktig fotograf och jag antar att du har en bra kamera. Blir lite avundsjuk sådär, lite, lite.

  SvaraRadera