fredag 28 januari 2011

Långe ErikI går blev det en riktigt vacker vinterdag och vi kunde inte motstå att ta en tur till norra udden med fyren Långe Erik. Vägen dit ut följer den steniga strandkanten och är en av de vackraste på Öland. På vissa sträckor har det varit barmark hela vintern eftersom snön blåser bort, medan det på andra blir drivbildningar istället. Nu hade isen delvis gått upp runt fyrön och stora gäng med änder, vigg och knipor simmade runt och letade mat. Det är inte många människor ute så här års i vår "ödemark" men några fågelskådarkompisar träffade vi på. Vi bestämde på stående fot att i år ska vi slå södra delen av Öland i antal sedda fågelarter, så nu vet ni det där nere i söder.

8 kommentarer:

 1. Godmorgon!
  Vilka fantastiska vyer du bjuder på. blå himmel, underbara skuggor och ett vackert landskap!

  Ha en fin dag!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Härriguud, vilket fantastiskt väder du haft! Känns vårligt, åtminstone på bild :o) Fast här ser det faktiskt ut som vi får en fin dag, vi också. Inget grått molnlock som ligger tungt över öarna idag inte!

  Trevlig fredag och dito helg!

  SvaraRadera
 3. God fredagsmorgon min vän!

  Så roligt att återse platserna där vi var så sent som förra sommaren. Då jag läser texten och kollar dina bilder vet jag precis och kan jämföra vid olika årstider. Synd att vi inte lyckades pricka in en dag där du hade dina träffar i Böda. Så hade vi ju känt igen varandra också.

  Ha nu en härlig dag vågar man hoppas på sol?

  SvaraRadera
 4. Tänk att det ser så vårvintrigt ut hos er, här är det fortfarande sträng vinter på grund av gårdagens hemska kyla (-10 grader på morgonen.
  Idag upplevde jag dock ett fenomen jag aldrig sett förut, det såg ut som tusentals små glittrande ljuslågor i en buske, det var is på grenarna och sen låg solen på. Enormt vackert - men när jag skulle fota det så hade det redan försvunnit! Trist!!

  SvaraRadera
 5. Ja, håller med dig, när våren och sommaren är här då önskar man att veckorna går sakta, sakta ja segar sig fram.Härliga bilder du visar idag, när jag ser dom så tycker jag att våren närmar sig.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 6. Favoriter i repris (norra udden) och visst är det härligt när solen skiner och värmer. Här promenerar vi på isen (Bengt är mycket tveksam dock...trots utlovat 20-25 cm) vilket också är en annorlunda upplevelse

  Hoppas ni får en skön helg, här skiner solen gott

  SvaraRadera
 7. Så flott det er hos deg!!! Nydelige bilder. Det var fint vær her igår også, sola varmet faktisk litt. Deilig at det går mot lysere tider.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder på en underbar natur, så olik vår.

  SvaraRadera