lördag 22 januari 2011

Månsken och ishalkaNär vi åt frukost i morse hade vi sällskap av månen som tittade rakt in genom köksfönstret. Ibland seglade ett moln förbi och skapade dramatiska slöjeffekter. Naturmorgon på radion, müssli och granatäppelkärnor på tallriken och mångubben utanför, kan det bli en bättre start på dagen? I går kom det lite, lite nysnö och lade sig som ett förrädiskt täcke över isfläckarna, vilket inte gjorde halkrisken mindre. Alla pratar om dubbar, broddar, stavar och andra hjälpmedel för att undvika att halka och några har fått sina armar gipsade. Till och med herr och fru Kaja som traskar runt på den isiga skaren, spretar lite extra med tår och klor för att få fäste på det glansiga underlaget.

5 kommentarer:

 1. Godmorgon min sköna!

  Hur tidigt är ni uppe och äter frukost egentligen? Ja nu har ju jag varit uppe ett tag men Mats och Charlie sover sött än.

  Såg i förrgår kväll hur månen hängde vackert rund på himlafästet. Här har halkan börjat ge vika och går det att undvika att passera kritiska ställen så gör man. Visst har detblivit så att blicken mer och mer söker sig nedåt marken till så i det perspektivet får man väl vara glad för att ha upptäckt månen ;-)

  Ha nu en go dag min vän! Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Är du helt säker på att du menar FRUKOST?! Med den månen skulle jag ha gissat på SUPÉ ... Ha-ha-ha!

  Själv vaknade jag inte förrän framåt nio i morse till klar himmel och ett tunt lager nysnö också på den här ön. Har ägnat en stund åt att läsa vilka åsikter en norsk bokcirkel har om min kompis' bok, den som nomierats till Nordiska rådets litt.pris. Mina kunskaper i norsk har rostat en hel del kan jag notera, för jag kunde i förstone inte på villkors vis komma på t.ex. vad kjedelig betyder. Kanske hade det varit bättre att inte veta? :o/

  Halka försiktigt idag!

  SvaraRadera
 3. Mångubben försöker svepa sig i svarta slöjor, han kanske är blyg denna morgon, eller så ber han om ursäkt för att han lyser in i stugorna och väcker människorna som vill ha sovmorgon.

  SvaraRadera
 4. God Kväll!
  Fina bilder på månen den lyser verkligen upp på himlen.Här regnade det i går kväll fast det var 5 grader kallt och då blir det ju så halt, det har varit underkylt regn många gånger de här vintern, det är konstigt väder i hela världen. Undrar var vi är på väg?
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 5. Olá, amiga!
  Lindas fotos... maravilhosas!
  Bom fim de semana!
  Beijinhos.
  Brasil.
  ✿ܓܓ ♫
  °º
  •*• ♫° ·.

  SvaraRadera