söndag 16 januari 2011

Hela världen för oss självaSådana här grå januaridagar kan vi vara ute flera timmar utan att träffa någon annan människa. Nästan ofattbart för befolkningen längre söderut i Europa, som bor som packade sillar. Det finns tyskar som regelbundet reser hit några veckor varje vinter. De hyr en stuga, ställer ut ljuslyktor överallt i trädgården, hänger upp fågelmat på varenda kvist och sedan njuter de oavbrutet av tystnaden, lugnet, fåglarna och naturens skönhet. I går tog vi en lång promenad på stranden och beundrade vågorna, isen, tallarna och de grå sjöbodarna. På hemvägen passerade vi ett trädgårdsbord där en jättegräddtårta var framdukad.

12 kommentarer:

 1. Ja, tänk vilka skilda världar och tänk vilken skillnad om ett halvår;-)
  Var det en god gräddtårta;-D /Anette

  SvaraRadera
 2. Så underbart! Tystnad är ju en bristvara i världen. Gräddtårtan var ju för häftig :)
  Njuuut!

  SvaraRadera
 3. Precis som jag alltid har sagt här på Åland: här behöver inte "uppfinnas" några turistsäsongförlängare, det är bara att marknadsföra tystnaden och mörkret! Vinterhalvåret erbjuder ju den sanna möjligheten till avkoppling. Inte som sommaren, då ljuset och en uppsjö av aktiviteter gör att man bara blir mer stressad och uppvarvad.

  Fast lite utled på vintern börjar jag nog bli. Idag vräker snön ner igen, så jag blir definitivt tvungen att böka runt i grädden på min egen gårdstårta ... :o/

  SvaraRadera
 4. fattas bara att gära gubbar på varje stol också. Själv hittade jag en stubbe med "hatt"
  Ser härligt ut med öppet hav och kul att det går att sparka sig hela vägen dit

  SvaraRadera
 5. Visst har vi funnit våra "paradis" på jorden!
  När man bott så här på landet några år så fattar man inte att man stod ut i Stockholm, ändå trivdes jag och tyckte vi hade det bra. Speciellt när vi var ute i skärgården. Men vilken skillnad på ljud, ljus och luft det är, helt otroligt!

  SvaraRadera
 6. Ja , vi var oxå nästan ensamma på vägarna i morse när vi åkte till torpet. Skönt att bo lite glest och inte i någon miljonstad.
  Hälsar Eva i regnet.

  SvaraRadera
 7. Måste vara härligt med lugnet//Britt

  SvaraRadera
 8. Hejsan!

  Här är det mest takdropp som hörs och så tokigt att man inte satt krokus där man vet snön försvinner först, men det ska åtgärdas till nästa säsong. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 9. Tystnaden kan vara jobbig för dagens ungdom.
  det verkar som dom blir nervösa om det inte är en massa ljud omkring dem.
  Sambon och jag brukar ta skogspromenader, med karta i handen. Nu har det inte varit aktuellt i vinter, men det kommer ju en vår.
  Då är det härligt att sitta i en glänta med lite soppa och en macka, och lyssna på fåglarna och se första citronfjärilen som vaknat ur vinter vilan.
  Ja, vi har det förbaskat bra i Sverige...
  Elisabeth

  SvaraRadera
 10. Man förstår att de som bor på kontinenten kan ha ett stort behov av tystnad och enskildhet. Något som det för övrigt finns gott om i mina trakter mest året runt. Men det är bara ena årshalvan vi har gott om vispgrädde.

  Vilken bild, där du står med sparken med det öppna havet bakom dig!

  SvaraRadera
 11. Your background.

  The scene is magnificent.
  There is elegance of the Nature there.

  Thank you for your visit.

  Saga, Japan.
  ruma

  SvaraRadera
 12. Hej du! Så var jag här igen och bara se vad jag har missat! Bättre sent än aldrig säger man och det stämmer ibland ;-)

  Som vanligt härliga bilder. Kul att få se dig i aktion med sparken! Visst är det härligt med lugn och tystnad bäst uppskattar man det genom att uppleva kontraster! S är det med allt tråkigt behöver inte vara tråkigt och roligt behöver inte heller vara roligt i längden!

  Att leva så det blir lagom är en konst ;-)

  kram Ingela

  SvaraRadera