onsdag 19 januari 2011

Grönt för vintertröttaSå här års finns det ingen vackrare färg än grönt. Krukväxterna som börjar sträcka på sig lite försiktigt på fönsterkarmen. Inplockade kvistar som börjar skifta i grönt efter någon vecka. De första små plättarna av grönt på gräsmattan utanför. Visst är det härligt! I min trädgård hittade jag de gröna solbelysta äpplena, lite pickade av koltrast och blåmes. Det finns också stora gröna snöfria områden och körsbärsbenveden som jag köpte i höstas prunkar med sina svällande knoppar. Lilla blåmesen har så bråttom så han inte hinner sitta stilla på sin kvist. Han måste bara snabbt äta något innan han återtar sin plats i bostadskön. Det är många intressenter nu runt alla våra holkar.

6 kommentarer:

 1. Åh vad härligt, när jag ser dina bilder så får jag en riktig vårkänsla , tänk det finns grönt gräs under snön det kan man lätt glömma bort här uppe i södra norrland , här är snötäcket riktigt tjockt.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Godmorgon min vän!

  Här sitter jag med en klyfta blodgrape. Mums vad saftigt och gott. Skulle tro att dina gröna äpplen är lika frestande för dina små fågelvänner! Den lilla blåmesen är så söt så man "skulle kunna äta upp den"... jaja då bildligt talat.

  Igår då jag röjde bland papper hittade ja en fiffig holk där dessa var sammanbyggda på rad. Man kan säga att det var som en radhuslänga. Jag vet inte hur de gillar att bo vid sidan av varandra men det är kanske individuellt precis som bland oss? Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Jäkla fin bild på blåmesen. Grattis till den! Men hur har ni på Öland hunnit så mycket längre i vårförberedelserna än vi..? Här skymtar minsann ingen gräsmatta under snömassorna och sol är något man bara kan drömma om :o/

  Nä, här får man hållas inne med stickning och virkning i väntan på bättre tider. Men nog kliar det i fingrarna för att få sätta igång och rigga upp växthuset!

  Kram på sig!

  SvaraRadera
 4. Så trivelig at det begynner å grønnes hos deg!
  Her tar det nok 2 mnd. til før de første spirene kommer!
  Vakre bilder !
  Klem!

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Första gröna plätten är redan upptagen, för jag grävde fram stolen i går så nu ska det bli fika av i vårsolen. Behövs nog en dyna under baken och den hänger och bara väntar, men så kom då kylgrader igen och takdroppet stannade av. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 6. Här har vi fått så otroligt mycket snö så jag njuter av dina bilder istället!
  Ha det gott!

  SvaraRadera