lördag 31 mars 2012

Svep om er filten igen!

Med blandade känslor ser jag att de rosa magnoliaknopparna har lättat på höljena och börjar titta fram. Samtidigt pratar "vädergubben" om kommande snöbyar och minusgrader. Jag vill inte ha brunfläckiga, frusna magnoliablommor, så kryp in igen och vänta några veckor! Kejsarkronorna är ganska tåliga så de klarar säkert lite oväder. I dag blir det konsert på eftermiddagen med kören Chorus Mixtus. Jag måste dit och lyssna, inte bara för att maken är med och sjunger, utan för att det är härligt med körsång! Dessutom är det lördag = gödselvattning av alla mina drygt fyrtio pelargoner.

7 kommentarer:

 1. Men vilka underbara bilder ! Så mycket skönhet !

  Jag tror att vi alla får ta en filt om oss en tid framöver.

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Fina bilder på dessa vackra blommor. Men usch, det verkar som om det verkligen kommer bli ett stort bakslag för våren de närmaste dagarna...
  Hoppas att du får en värmande stund med körsången idag.
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder på dina växter... nej minsann något bakslag i väder det vill vi då rakt inte ha. Här snöade lätt för en stund sedan... trodde först sonen skämtade , och det var inte ens roligt... Men Nej!
  Ha nu så trevlig i musikens värld!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Wow, vilka knoppar! Alltså är det vår!! Och detta trots att man vaknade till ett vitt landskap idag. Fast det försvann ganska snabbt och nu är det "bara" kallt och ruggigt!!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Här blir det gödslat på måndagar och det blev till att gå in igen, för man blev bra blöt i lördagsvädret. Hoppas Magnoliorna klarar vädret för jag ser framemot en cykeltur till Borgholm och njuta av allr träden i villa kvarteren. Min är bara ½m och tror inte det blir någon blomning på den med stora blommor, men stjärnmagnolian kommer fint med sina vita små. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 6. Hoppas din magnolia klarar sej! Inte kul med minusgrader när vi har vant oss vid vårvärme.
  Tack för din tröstande kommentar. Jo, Maj har fått uppleva mycket under sitt korta liv:)

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Ja, jädrar, kom det inte ett rejält bakslag ändå :o/ Det var nånstans runt minus 5 inatt (natten till söndag), så värmefläkten i Glaspalatset har fått jobba hårt. Jag försöker allt jag kan att INTE tänka på slantarna som bara rinner iväg via elmätaren ...

  Min magnolia har inte lättat på förlåten lika mycket som din, så jag hoppas att den här köldknäppen inte sabbar blomningen. Jag har ingen som helst erfarenhet av magnolior, för den här är min första.

  Menar du verkligen att du har kejsarkronor som är så där långt hunna redan?! Här hos mig är det t.v. bara julrosor, snödroppar och några enstaka krokusar som trotsat det kalla vårvädret.

  SvaraRadera