fredag 9 mars 2012

Typiskt marsväder
Minus på nätterna och plus på dagarna, det är ett normalt marsväder tycker jag. De kalla nätterna bidrar till att den snö som finns kvar i skuggiga diken och skogsbackar överlever ett tag till. I trädgården varvar fåglarna sitt ätande med små sångstunder och man kan se tydligt att de delar upp sig mer och mer i par. Hunden Chessie verkar redan bättre i sitt knä och jag skrattar för mig själv åt hennes beteende när vi kom till veterinären. Hon avskyr sådana ställen och så fort vi kom in i väntrummet började hon att frenetiskt klia sig, skaka på huvudet så öronen fladdrade, hålla huvudet snett och ta sig åt ena örat, vilket resulterade i att veterinären både tittade in i öronen och studerade huden ordentligt. Det fanns ingenting och vi bedyrade att hon aldrig gör så annars. Det var överslagshandlingar från hennes sida. Maken bakade bullar till kyrkokören igår och fick också med sig ett lite skämtsamt skrivet intyg från mig om att han hade bakat dem alldeles själv. Förra gången det var hans tur att ta med fikabröd trodde inte tanterna på att han hade bakat! Könsrollerna sitter hårt rotade hos en del!

3 kommentarer:

 1. Vilka vackra fågelmotiv nu igen! Hur lyckas du..? Sitter du inne vid köksbordet och fotograferar genom fönstret??

  Visst är det nästanpå lustigt hur det för en del kan tyckas imponerande att en karl kan baka bullar? Ändå har väl bagaryrket av hävd varit ett manligt sådant? Fast det tycks ha fallit i glömska, av någon förunderlig anledning. Lilla A:s pappa, född -46, är en fena på bullbak. Däremot kan jag fortfarande inte hålla mig för skratt när jag tänker på den gången han skulle baka sockerkaka och vetemjölet var slut. Äh, det går väl lika bra med graham, tänkte han, och satte igång. Därmed blev det vetenskapligt bevisat: det går inte lika bra med graham. Eller, jo, om man vill ha sitt fikabröd med smör och en skiva ost, då går det faktiskt ;o)

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin!
  Varckra bilder på de små, skönt att Chessie är på bättringsvägen. Dagens första skratt blev när jag läste om intyget.
  Må väl!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Men jag som satt och beundrade svanbilderna och tittade under dem om något skulle vara tagit av dig. Fick skena ner igen och visst står det ditt namn och alla var de tagna av dig, så vackert du fångat dem. Gillar ditt sätt att fånga ögonblicket så inte behöver du stå och kladda med färger, inte. Tycker det är roligt att kladda för min egen skull och har lärt ett sätt där jag inte behöver så många färger att blanda med. Hoppas få lite gjort i helgen och sitta ute och fika, för nu åker allt fram om det sen kommer lite snö, så vad då. Ha nu en trevlig helg, Karina.

  SvaraRadera