onsdag 14 mars 2012

Hur ska man hinna?


Nu börjar vårstressen. Hur ska man hinna vara ute och se vårfåglarna anlända, fixa i ordning hela trädgården, plantera om alla pelargoner, putsa fönstren som inte precis strålar i kapp med vårsolen, alla årsmöten, allt skrivarbete och de vanliga hushållsbestyren. I dag började morgonen med ett korrektur som anlänt under natten och där en del rättningar skulle utföras. Nåja, det mesta är roliga och självvalda saker (utom fönstren kanske) så det kommer nog att fungera.


Utomhus är alarna färgade i en underlig gammelrosa nyans, hasseln lyser gulare för var dag och utmed västra stranden är kalkstenshällarna täckta av smältvatten och gränserna mellan hav och land är nästan utsuddade. Våra små raukar har kanske minimerats ytterligare efter ännu en vinters gnagande av isen, men det är omärkligt för blotta ögat. I går drack vi eftermiddagskaffet ute i solstolarna! Lätt att glömma bort att det bara är första halvan av mars!

2 kommentarer:

  1. Tack för bilden på den lilla blåsippan i gårdagens blogg. Glömmer aldrig det "hav" av sippor som omfamnade en rauk jag och syster I stötte på för många år sedan på Gotland.
    I veckan skall vår sjuka palm tas ner, så fönstertvätten får vänta några dagar
    Kramar från Anne-Marie

    SvaraRadera
  2. Precis det du skriver pratade de om på Örebro radio idag..i trädgårdsprogrammet..att många känner stress..inför allt som ska göras..Men man ska ta det lugnt , sa de, det är bara mitten på mars, man hinner man hinner..och det ska vara njutbart i trädgården,inte stressigt..och allt annat som ska göras...ja huvva....gäller att prioritera..Kan förstå att det är vackert nu på vackra Öland..titta lite för mig med..kram kram

    SvaraRadera