måndag 5 mars 2012

Uti vårsolens glans


Visserligen var det -7 ute i morse men det känns ändå som våren har tagit över ute. Vågorna i Kalmar sund skaver bort det sista av isflaken som har samlats utmed stranden. Hasseln har långa hängen och lövträden börjar skifta i olika toner. Både himlen och träden runt omkring speglar sig i vattensamlingarna och i trädgården blommar krokusen på. Nytvättade kläder som hänger på tork utomhus är också ett vårtecken. Jag såg många tvättlinor i går, där strumporna hängde på rad och skjortorna fladdrade i vinden. Jag ska förstås ut igen. Ska bara duscha och klä på mig först.

5 kommentarer:

 1. Så fint med våren som börjar ge sig till känna och snart är den här!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ha, vi hade -8 imorse så ni har ju rena värmeböljan!

  Så hasseln är på gång? Dåliga nyheter. Det betyder att det är dags att kolla upp antihistaminförrådet för Lilla A:s räkning :o/ Och sen är det bara att vänta på björkarna :o(

  Ha en skön dag med kamera och kikare - för det är väl det som gäller?

  SvaraRadera
 3. Den sista bilden var helt underbar! Ja, det var inget fel på dom andra heller!! *fniss*
  Tyvärr har vi fortfarande en massa snö på vår tomt, men jag tror att resten av södra Gotland är helt snöfritt - så det är nog "rikgig" vår nu. Men OK, det brukar ju bli lite bakslag det får man ju räkna med.
  Du frågade om det här med virussjukdomen på funkia (Hosta) och den är inte kul, men om du får tag på svenskodlade delade plantor så är det säkert inga problem. Du skriver dock att du ska ha dom i en rundel och då gör det mig genast misstänksam (typiskt mig). Funkia vill ha skuggigt till halvskuggigt och mycket fuktighetshållande jord för att bli riktigt fina. Det lät lite öppet det du beskrev!?

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Den andra bilden... Jag bara njuter
  Hoppas du är ute och njuter igen nu, Kerstin!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Ha, vilket hån! Hänga upp tvätt ute, jojo. Det skulle innebära att jag antingen får skott snö som en galning eller plumsa i meterdjup snö sisådär femton-tjugo meter. Försöker jag därefter hänga upp något på torkställningen, som faktiskt är utfälld därför att jag glömde fälla ihop den innan snön kom, så kommer det upphängda att släpa i snön eftersom den nästan når upp till linorna. Nej, någon utetorkning blir det inte tal om här på ett bra tag .

  Men det är härligt att se dina bilder och veta att det ändå kommer hit så småningom. Hörde förresten en grönfink i dag, den första denna säsong. Dom kommer att krylla vid fågelbordet snart.

  SvaraRadera