torsdag 29 mars 2012

Första näckrosbladet

Det händer saker varje dag nu! Plötsligt ser jag fullt av knoppar leta sig upp mot solljuset genom dammens vinterbruna vatten och vips, så har det första näckrosbladet slagit ut. Dammens konung, den största av guldfiskarna kommer fräsande som en torped genom vattnet. Våryra kanske eller bara en förhoppning om att jag ska ha burken med fiskpellets med mig? Och hoppsan, jag trampar nästan på de botaniska tulpanerna, som är utslagna innan jag ens har hunnit se de spirande knopparna. Syrenbuskarna börjar redan skifta i grönt. Kanske bra att det ska bli lite svalare, så inte våren är över före påsk. Nu ska jag packa upp min låda från odla.nu.

3 kommentarer:

 1. När jag läser om ditt damm-liv, blir jag också sugen...det första lilla fröet har satts men det kommer nog att ta tid innan jag är lika långt som du. Nu är det blott och bart ett groende frö i min hjärna.
  Här har utlovats tio graders vinter till helgen.

  En fin dag önskar jag dig
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Stackars Chessie, hoppas det går bra imorgon.
  Kramar

  Ps har försökt hela dan att kommentera här utan resultat, så att du vet. Jag har inte blivit tokig om de helt plötsligt skulle komma fram.

  SvaraRadera
 3. Nu väcker du nytt liv i mina dammdrömmar igen ... *suck!* Men det blir nog inte av i år heller, så jag får nöja mig med att gotta mig åt DIN damm :o)

  Vilka näpna botaniska tulpaner du har. Det fanns några såna på ruckelgården när jag tog över, men vart de tagit vägen vet jag inte. Och så där vackert cerise var de definitivt inte, utan gula eller gulvita, om jag inte minns fel.

  Jag hoppas innerligen att den väderprognos som Pettas skriver om inte stämmer, för idag flyttade jag ut både det ena och det andra till växthuset. Där kommer det i och för sig att gå en värmefläkt på nätterna, men ändå ...

  SvaraRadera