måndag 19 mars 2012

Värmebölja på gång

SMHI lovar värmebölja om några dagar så idag måste jag iväg och fylla på förrådet av såjord så jag kan peta ner de sista fröna som ska försås inomhus (i växthuset). Av alla pelargoner är det bara några enstaka som inte vill ta sig men det kompenserar jag raskt med ett glas fullt av avklippta skott med ett trassel av rottrådar. Den första pelargonen har redan börjat att blomma och flera är på gång. Ute är luften full av gäss, svanar, starar och jättestora bofinksflockar och på söndagen flög de första tranorna över huset. I går gick jag kvällsrundan med hunden och en bit bort kom Evas katt springande, tittade på mig och jamade uppfordrande. Visst ja, maken brukar alltid ha kattgodis i fickan som han delar ut till intresserade katter han möter. Det glömde jag och kisse blev besviken.

3 kommentarer:

 1. Aha! Om NI har värme på gång, då får vi den garanterat också! (Jag har missat väderleksrapporten några dagar nu.)

  Under gårdagens riseldning hos väninnan blev vi överflugna av fyra svanar i snygg formation. Jag tycker alltid det är så häftigt när svanarna är luftburna; man hör på långt håll att de är på kommande. Mäktiga "tippor" :o)

  Av bilden att döma är Chessie och grannkatten inte som hund och katt förväntas vara. Det ser snarast ut som vovven inbjuder till bollek! Och Chessie ser nästan ut som en liten räv fotograferad ur den där vinkeln.

  Skön växthusdag, hörru!

  SvaraRadera
 2. Hör skulle det sitta väldans bra med lite värme! Vi har bara haft runt +5-6 grader ett par dagar och dessutom väldigt gråmulet med lite duggregn. Sen idag har det dessutom börjar blåsa otroligt och så kom det en hagelskur så hela trädgården blev vit - fast det är borta redan!
  Nej, nu vill jag också att det ska bli varmt....

  SvaraRadera
 3. Herlig at våren kommer!
  Her kommer den ene dagen og forsvinner neste dag!
  Slik skal det vel være her oppe i Nord!
  Klem !

  SvaraRadera