söndag 4 mars 2012

Älginvasion??

Plötsligt står hon där och blinkar med sina långa ögonfransar

Pappa älg är inte så stöddig när han just har fällt sina horn

Och vem tittar blygt fram där då? En helt vanlig kossa på skogsbete.

Ugglan sitter helt orörlig och och de flesta ser henne inte när de passerar

Nu har det hänt igen!! Plötsligt, när vi kom åkande på en mindre väg genom Böda kronopark, stod det tre älgar en liten bit in i skogen och tittade på oss. Vad är detta? Har alla Ölands älgar flyttat hit upp? Snart får jag sitta i bilen och sträcka mig ut efter blåbären i sommar. För lite läskigt är det med så stora bjässar alldeles inpå. Tjurarna ser inte alltid så glada ut och när korna har kalvar, ska man passa sig för dem också. För övrigt är det sig likt i djurvärlden. Ugglan sover på sitt vanliga ställe. På morgonen när solen ligger på kan vi se att hon flyttar sig lite längre ut ur sin öppning för att njuta av solvärmen. I går flög åtta sångsvanar rakt över huvudet på mig när jag var ute i trädgården. De flög rakt norrut så våren är på väg även uppåt i landet.

5 kommentarer:

 1. När du skriver sådär och visar dina vackra bilder får jag en sån lust att flytta till Öland !

  Hoppas att du får en fin dag med sol !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Så mycket härlig vår på en och samma gång.
  Idag skall jag gå ut och hälsa sångsvanarna välkomna!

  Ha en fin dag!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder på älgarna. De gör ingenting, bara fotografera på du. Ko med liten kalv skall man vara lite uppmärksam på, men så är ju alla djur när de har smått.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Underbara bilder och vilket djurliv, älgarna är bara för söta. Varje gång som man kommer nära en älg så förundras man precis som du över de långa ögonfransarna. Lite lustigt att de samlas på just en plats. Som någon skrev i förra inlägget om älgarna så visste jag inte ens at ni hade dem på Öland. Kattugglor, ja det är ju också bara för härliga. Vi har en här hemma som vi tittar till ibland, det brukar vara det första som jag och sambon säger till frukost -"skall vi hälsa på ugglan idag" (åtminstone nu när jag är lite piggare)
  Må väl!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Hejsan!

  Här har det tagits bort lite snö, för på tisdag ska jag ju gräva är det tänkt. Vilken härlig vår det var när vi kom tillbaka och de där stora bjässarna tycker jag du ska visa över till fastlandet och storskogarna.
  Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera