torsdag 1 mars 2012

Inte bara fåglar i skogen


Oväntade möten är alltid spännande. I går var vi ute i en närbelägen skog för att lyssna efter fåglar. Det blev inte som vi tänkt oss. Plötsligt är skogen full av älgar! Nåja, när vi lugnat ner oss lite kunde vi räkna till fyra stycken, lite avvaktande bjässar. De stod där blickstilla och försökte smälta in bland trädstammarna men när de insåg att vi inte skulle ge oss av, valde de att själva retirera. Fyra älgar samtidigt är inte så vanligt på Öland. Här pågår just nu ett forskningsprojekt där man bland annat försöker få svar på varför så många kalvar är ynkligt små och varför så många älgkor kastar sina ofullgångna foster. Kanske beror det på fästingburna sjukdomar. Svaren kommer förhoppningsvis så småningom.

7 kommentarer:

 1. Jättefina älgbilder! Bara att gratulera när manser dem sådär nära....

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig upplevelse. Kan tänka mig att det dunkade litet extra under blusen:). Fyra på en gång.

  Fina bilder!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Va...älgar på Öland...det trodde jag inte..hur fasen har de kommit dit?
  Simmat över eller?
  För inte har de väl knallat över på bron? :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Jag blir också lite förvånad över att det är så gott om älg på Öland. Hon ser inte glad ut, hon där på mittbilden. Älgar som lägger öronen bakåt ska man passa sig för. Spännande möte och fina bilder.

  SvaraRadera
 5. Oj, jag trodde det var älgfritt på Öland! Vilken syn med så många, fast lite läskiga är dom allt! /Anette

  SvaraRadera
 6. Häftigt! Men man känner sig förmodligen rätt liten brévé!

  Kramar från Ingela

  SvaraRadera
 7. Här är en till som inte tänkte på att dom är duktiga simmare - och så långt från fastlandet till Öland är det ju inte! Här är det tack och lov varken älg, varg, björn eller lo!!
  Men å andra sidan har vi MASSOR av rådjur numera eftersom jägare "importerade" hit såna på 50-talet. Likaså dom "jägarimporterade" rabbisarna (små vildkaniner) kryllar det av nere på strandängarna. Dock inga här som tur är. Skulle kanske bli jobbigt med Santos då, hans ras är till för att jaga dom!!

  SvaraRadera