onsdag 29 februari 2012

Paradisverkstan på paradisön


I mina ögon, och många andras, är ju Öland en riktig paradisö med sin säregna natur, artrikedom och klimat. Ibland kan man ändå behöva en extra kick av skönhet och inspiration och då brukar jag besöka ett lite mera koncentrerat paradis, nämligenParadisverkstan i Färjestaden. I går var jag där och köpte en present plus en ny temugg till mig själv eftersom min gamla indruckna sorgligt nog fått en spricka. Åh, just nu är det inte riktigt den bästa ordningen här sa den trevliga personalen när jag frågade om jag fick ta lite bilder. Nej, det kanske det inte var men någon gång måste man förbereda sommarhalvårets invasion, det är ju bara någon dryg månad kvar innan det sätter igång. Det var ändå tillräckligt vackert för att jag skulle njuta av den pastelliga, naturinspirerade keramiken i former och mönster av frökapslar, frukter, ägg och växter. Jag har under många år samlat på mig krukor, fat, skålar och annat från Paradisverkstan och dem tröttnar jag inte på!

6 kommentarer:

 1. Åh så mycket vackert hantverk! En fröjd för ögat. Där skulle jag kunna botanisera länge!

  De där små glaskuporna som ligger berdvid ägget - en sådan skulle jag behöva. Perfekt som lock till mitt saltkar....

  Tack för att du delar med dig av besöket!!

  (och så dessa eländiga ordverifieringar...?)

  SvaraRadera
 2. Härligt med så många vackra saker på en gång, men svårt att välja förstår jag!?

  SvaraRadera
 3. O, så mycket fina föremål!! Där skulle jag nog inte ens våga gå in ... Inte med min tomma börs i alla fall. Fast kanske med tvångströja på..?

  Här strilar regnet ner på snön som smälter som en mjukglass i gassande sommarsol. Härligt! Snart, snart, snaart är det vår på riktigt :oD

  SvaraRadera
 4. Håller med om att de har massor med fint!

  Marie

  SvaraRadera
 5. Att gå in i en sån där butik är som när man var barn och gick in i en godisaffär. Jag skulle bli alldeles förvirrad och inte veta vad jag skulle välja. Men kanske att det är börsen som avgör i sådana fall.

  SvaraRadera
 6. Så mycket fint, ägget helt underbart och alla sakerna i härliga vårfärger, förstår att du gillar detta.
  Kramar
  EVA

  SvaraRadera