måndag 27 februari 2012

Typiskt marsväder

Kalla nätter och kalla vindar men skönt i solen, det är väl så man kan beskriva vädret just nu. Lite tunn nyis på alla vattenpölar på morgonkvisten, som lockar till att stampa med foten. Bort med isen och fram med våren! På alla fält rastar stora flockar av gäss och sångsvanar och jag såg faktiskt några sånglärkor i går under en tur utmed östra kusten. Lilla vovven Chessie får alltid följa med på våra fågelutflykter. Här har hon en mysig stund i lä för blåsten tillsammans med sitt "livskryss" pipankan, som hon alltid bär med sig. I dag tror jag att jag ska peta ner mina tomatfrön. Det kan vara dags nu under den här veckan då vi går från februari till mars.

9 kommentarer:

 1. Läcker bild på den flygande gåsen! Där fick du allt till det :o)

  Här hos oss är vädret rätt likt ert; slaget kalla nätter som gynnar istillväxten, men plusgrader på dagarna. Och solen, den efterlängtade, visar sig mer och mer för var dag som går. Jag riktigt känner hur livsandarna, som varit i dvala i månadtal, sakta vaknar till liv :oD

  SvaraRadera
 2. Så långt som ni är har vi inte kommit riktigt ännu. Vi saknar alla de fåglar du beskriver, men lika så bra, här kanske de inte har de rätta förutsättningarna för bra överlevnad riktigt ännu. Däremot brukar våra ringduvor vara på plats...men inte ännu. Är de hos dig?

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Det är nog bäst för fåglarna att dom blir där nere hos er ett tag för det lär dröja innan vår meterdjupa snö har försvunnit. Nu brukar fåglarna gärna komma innan snön är helt försvunnen, sångsvanarna förvånar alltid med sin tidiga ankomst då isarna fortfarande ligger.
  Chessie ser verkligen ut att njuta där hon ligger i solen, mysigt. Jättefin bild på gässen!

  SvaraRadera
 4. Underbart! ...

  Mats och jag gick och funerade över ordet häromkvällen på Charlierundan...

  Har det med under och mirakel att göra?
  För inte kan det väl vara naket under ;-)

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Underbar bild på Chessie! Vi har precis kommit hem efter en rundtur med bilen och då upptäcker man att det är nästan barmark överallt - utom hos oss!! Fy 17!!!
  Vi tog en prommis i solen med Santos och det var skönt både för honom och oss. Han fick springa lös för här hemma får han inte det just nu, det finns två löptikar i närheten och det gör att man inte kan lita på honom just nu. Han vill bara ut på tomten och stå vid grinden och se suktande in mot byn hela tiden. Så är det alltså att ha en liten avelshane! *fniss*

  SvaraRadera
 6. Så herlig med noen skikkelig tidlig-vår-bilder

  SvaraRadera
 7. Åh vilka härliga vårbilder! Det syns tydligt att våren kommit längre hos er! Så skönt och mysigt Chessie ser ut att ha det i solen! Här finns det fortfarande lite snö kvar, inga mängder men ändå!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 8. Jeg kom lige forbi.
  Smukke billeder. Jeg synes især godt om de sidste 2 billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvaraRadera