måndag 20 februari 2012

Våraning
Det blev en riktigt fin dag i går. Ringduvorna på tråden ser ut att ha fått på sig vårkläderna och gräsmattan tittar fram mellan de snödrivor som fortfarande kämpar för att hålla sig kvar. Vi tog oss upp till fyren, Långe Erik, på förmiddagen trots ett otäckt väglag. En decimeter djup modd som ibland tog tag i bilen och bestämde var den skulle vara placerad på vägbanan. På gångvägen ut till fyren träffade jag ett gäng med gräsänder, som också tyckte det var mysigt att hitta lite barmark igen. I morse bläddrade jag i en trädgårdstidning innan jag klev upp. Jag blir så frestad och inspirerad. Jag vill åka och köpa plantor nu!!!

4 kommentarer:

 1. Nuförtiden har vi nästan inte en duva inne i Mariehamn, när jag var barn var de hur många som helst. Förgiftar stan dem eller ägnar sig åt någon annan form av utrotning..?

  SvaraRadera
 2. Hos oss - som bor i en skog som tydligen isolerar bra - är det fortfarande massor av snö. Men dom större vägarna är snö- och isfria och kommer man ut på öppen mark så ser man att det börjat töa bort. Skönt!
  Igår stapplade jag ut på isen i kohagen med Santos, men eftersom det är några löptikar i Eksta så hade jag honom kopplad - som tur var!
  Han jagade nämligen upp en stor hare (den var större än honom) och försökte springa efter, men det gick ju inte. Så det var bara att halka hem igen, sen fick Rolle rasta honom alla andra gånger. Jag är livrädd...har fortfarande ont i benet sen förra helgen!

  SvaraRadera
 3. Detta avlånga land.... Här har vi så mycket snö nu så vi ser snart inte ut genom fönstren. Beror förstås också på att vi har snöslunga och all snö från uppfarten ligger mitt på gräsmattan.

  Det lär dröja innan både bevingade och två- och fyrbenta får några vårkänslor...

  SvaraRadera
 4. Oj då,duvor och gräsmatta!
  Här snöar!
  Kram!

  SvaraRadera