söndag 19 februari 2012

Plaskväder




I går och i natt har det fallit snösjok från taket och droppat i stuprören. De skottade gångarna börjar framträda som mörka streck mellan fågelmatningarna och det öppna hålet i dammen blir större och större. I det blå gryningsljuset ute (bakom den blommande orkidèen i fönstret) har fåglarna börjat samlas runt matställena. I går eftermiddag var det trängsel vid dammen av badsugna och törstiga fåglar. Hoppas, hoppas att tövädret fortsätter. Barmark är det bästa som finns!

9 kommentarer:

 1. Du beskriver den begynnande våraningen så bra!
  Underbar tredje bild.

  Ha en fin söndag!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Så bra att ni köpte snöslungan så våren kommer sig hit "ler". Men lugn snart är vintern här igen och då är ni förberedda och slipper kröka ryggen. Ha det gott, Karina och jag gillar takdroppet läte, så nu är det bara solen jag väntar på.

  SvaraRadera
 3. Härligt, lite vår i sikte med tanke på plaskvädret!
  Men, jag får nog hålla ut ett tag ännu :)
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Ja, visst nu känner man hur det spritter i gumman, letar tecken och hoppas, hoppas!

  Kram Ingela
  Som nu äntligen är ute på resa i Blogglandia, måste vidare men återkommer. Nu ska jag se om jag fixar bokstäverna...

  SvaraRadera
 5. GOD FÖRMIDDAG !
  Även här hos oss plaskar det och har rasat snö från taken så dom är alldeles rena å gräsmattan tittar fram där det är skottade gångar, UNDERBART!!!!!
  Måtte det fortsätta så.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Visst är barmark de bästa som finns och sakta, sakta så börjar det komma fram nu.. Underbar tid vi går till mötes. Tack för värmande hälsningar hos mig.
  Må väl!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 7. Håller med det där om basrmark, men...det är ingen risk att det blir det på ett tag. Trots både regn i morse och solsken som det är just nu.
  Var ute och halkade omkring med Santos i kohagen i regnet, men hade som tur var kopplat honom (löptikar i närheten). För upp hoppade en stor hare och Santos efter. Alltså så länge linan räckte.....

  SvaraRadera
 8. Fin och speciell bild på blåmesen.

  SvaraRadera
 9. Orkidéer i blom, det har jag också. Både den jag köpte i samband med att mamma gick ur tiden i december 2005 (herreminje, den är ju faktiskt sex år gammal redan ...) och en annan av något yngre datum. Däremot är det två som INTE blommar, varav den ena helt och hållet låtit bli efter att "inköpsblomningen" var över.

  Här är det snorhalt idag efter gårdagens töväder och nattens köld. Åker nog många lårbenshalsar idag om det inte hinner smälta lite :o/

  Jättefin bild på blåmesen (en av få arter jag känner igen)!! Ha en fin vecka, Kärran!

  SvaraRadera