torsdag 23 februari 2012

Ljudhärmande namn


Även om man är en liten knipa kan man göra som de stora killarna


Knipa, visst är det ett underligt namn på den lilla vackra fågeln. Många fåglar har fått sina namn efter sina läten och knipan är nog en av dem. Nu har kniphanarna sina vackra praktdräkter och kan man kan se hur de försöker imponera på varandra (och på honorna) med sina halsbrytande dansrörelser med hals och huvud. Nu ligger de i tusental runt våra kuster och väntar på rätt tidpunkt för häckning och bobygge i något ihåligt träd vid en insjö eller uppsatta knipholkar. I dag blåser vindarna bort det sista av vintern, ett och annat höstlöv virvlar runt och påminner mig om min obefintliga lövkrattning i höstas och prins Daniel ska ut och köpa blöjor i minsta storleken. Och nu ser jag tre små gröna spirande skott i min låda med Törnrosas kjortel. En bra dag igen!

2 kommentarer:

  1. Hej på dej!

    Javisst finns det mycket att glädjas åt! Mina kjortlar låter vänta på sig men det hade väl varit mycket begärt om de tittat upp redan, men nu är de åtminstone i jorden och om viljan finns där så syns de nog strax. Däremot såg jag igår att i en av lådorna stack de upp på 1 cm höjd små Madror ;-)

    Ha det gott min vän!

    SvaraRadera
  2. Javisst är det en bra dag! Det har slutat att regna och blåsa och solen är varm ock skön. Att titta i några rabatter är dock meningslöst fortfarande, de är täckta av massor med snö fortfarande!!

    SvaraRadera