torsdag 9 februari 2012

Inga badgäster inom synhåll

Den välkända Bödabukten med sina milslånga sandstränder ligger nu tämligen öde. Där man sommartid ser barfotaspår i den mjuka sanden är det nu bara ett och annat avtryck av grova vinterkängor. I dag ser stranden säkert helt annorlunda ut efter nattens hårda vindar och drivbildande snö. Den ändrar sig ständigt, beroende på vindar och vattenstånd. Vi är ganska insnöade idag igen och tidningsbilen har ännu inte lyckats ta sig igenom drivorna. I går fick jag ett samtal mitt på dagen som kan representera norra Öland ganska bra. Det ringer mitt på dagen och jag svarar. Någon säger "ja, det är jag. Kan du ringa hemtjänsten och be dem komma, jag har sovit halva dagen och nu är det alldeles kallt här." Du har nog ringt fel säger jag. "Är det inte xxx?" Nej, det är det inte. Lägg på nu och försök igen så går det nog bättre. Överallt här sitter det ensamma +80 i stora oeldade hus och är helt beroende av hemtjänsten, som gör en jätteinsats här. Skönt så länge man kan stå på egna ben!

4 kommentarer:

 1. Vad konstigt! Dina kalla vinterbilder får mig att tänka på sommaren. Inte såå länge kvar nu, även om det känns som en evighet.

  SvaraRadera
 2. Ja det är otroligt att det skall bli badsäsong där om en kort tid.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Inte lätt att bli gammal, det är mycket man ska reda ut. Tom. ett telefonnummer kan vara svårt att få rätt. Som du säger tur så länge man klarar det viktigaste.

  Kram till dig från ett bistert Åhus

  SvaraRadera
 4. Oj då vad vintrigt på Öland..tänk just där satt jag och målade i somras..det var ljuvligt vackert och alla blommor var så fina..Tänker ofta på Ölands fina blommor, de som växer vilt på ängar och vid vägrenar..det ger ögat och själen gott..ville måla av allihopa..de går i ockra och grått....
  ja inte alls kul att vara gammal och inte klara sig själv..stackarna ensamma i stugorna
  Kram karina

  SvaraRadera