söndag 26 februari 2012

Min kamera och jagNär jag tittar bakåt i mitt bildarkiv ser jag att det var i september 2008, som jag köpte min första digitala kamera. Sedan dess har jag nästan inte gått utanför dörren tomhänt. Det började med en liten fickkamera och nu har jag en stor väska med olika objektiv och det lär nog bli några till så småningom. Jag saknar ordentliga fototekniska kunskaper (ingen överraskning för er som följer mina bilder) men jag brinner för vackra, intressanta eller roliga motiv.


Någon sånglärka blev det inte i går. Haha skrattade en bekant bonde någon mil bort, det har varit flera stycken vid min gödselstack i minst en vecka. Jag kan förstå att de gillar miljön där. Varmt och skönt och mycket insekter. När vi hade får och hästar såg vi nästan alltid vårens första sädesärlor i närheten av dyngstan. Så idag vet vi vart vi ska ställa kosan! (Och nej, fullt så här långt har inte våren kommit på Öland. Bilderna är från april 2009)

5 kommentarer:

 1. Visst är det kul att fota och jag önskar att jag kunde mer ! Idag är det sol och blå himmel i Stockholm. Det är underbart !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Godmorgon Kerstin... går mot godmiddag för idag var vi uppe sent. Gäller ju att suga så här på karamellen i elfte timmen. Solen skiner från en klarblå himmel och strax är det dags att slå sig ner med "kvällstidningen" inklusive bilaga. Kan undras om det var en skönsjungande lärka jag hörde inifrån grannen? Väldigt vackert och genomträngande, är ju alls ingen fena på fåglar... men njuta kan jag!

  Ha nu en skön dag Kerstin önskar Ingela

  SvaraRadera
 3. Meeeeen , SNART är det APRIL igen, längtar.
  Ha en härlig söndag!
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 4. Ju mer du fotar ju lär du dig. Jag tycker att dina bilder är ok.
  En gång i tiden hade jag en vanlig systemkamera och släpade alltid på en stor väska därför blev jag glad för digitalkameran som man slapp objektiv till. Men nu är vi tillbaka som den gamla systemkameran var.
  Jag har däremot skaffat en liten kamera att ha i fickan när jag går i skogen, den ska vara lätt att ta med.
  Trevlig söndag!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 5. Nog har du fina bilder. Blir lite avundsjuk på dig som har flera objektiv, jag har bara standardobjektivet 18-55 som följde med då jag fick min Canon EOS600D i somras, men går i köpestankar om ett 70-300. Och så några gråfilter förstås, och så...

  SvaraRadera