söndag 12 februari 2012

Blå jungfrun och annat blått

Som omväxling i den gråa februari vill jag bjuda på lite blått idag. Blå jungfrun heter den mytomspunna ön ute i Kalmar sund, som vi kan se från vår västra kust. Där håller häxorna sina möten och om man tar en sten med sig från ön kan man drabbas av evig olycka. Det är många som i skydd av mörkret har rott ut dit för att lägga tillbaka de stenar, som de en gång har forslat med sig hem. Ön har ofta ett blått dis runt sig men nu, med lite snö i bergsskrevorna och upplyst av solen, kan man se riktigt bra hur naturen ser ut där. Under några korta sommarveckor blommar blåelden och då är de nordvästra stränderna täckta av de knallblåa blommorna som gör sig så bra mot den gråvita kalkstenen och de vita kossorna. Och så har vi förstås blå himmel, blått hav och så skogens blåa guld som finns överallt i Böda Kronopark.

6 kommentarer:

 1. ÅH VAD VACKERT!!!!!

  Så vacker, naturen rätt lik häromkring.

  Blåbär så gott!

  Hade man haft några kunde de ha legat i morgonfilen denna morgon!

  Kram från Ingela som sjöng En morgon då jag vakna var hela världen vit just idag

  SvaraRadera
 2. Jag var till Blå Jungfrun för ca 15 år sedan. En härlig vacker ö som inte var helt lätt att förtöja vid utan det blev ute på redden som gällde. Och ingen sten plockades:)
  Härligt med blått inslag i februariväven!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Åh så vackra bilder! Jag har också varit till Blå Jungfrun, en mycket vacker liten ö.
  Och blåelden är ju SÅ vacker!
  Precis vad man behöver en dag som denna...(ligger hemma i feber)

  SvaraRadera
 4. Blått är flott! Har alltid varit min favvisfärg i alla upptänkliga sammanhang utom kanske när det kommer till heminredning. Fast även där, i viss mån.

  Idag är det plusgrader här i Mariehamn och det droppar från taket. Ja! Fortsätt så nu, så är våren snart här och då återfår man kanske livslusten en smula.

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  I år får du trängas med oss i skogen, för till blåbärssäsongen blir min man dagledig. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 6. Oj, vad vackra blåa bilder !

  SvaraRadera