torsdag 22 mars 2012

Usch, vad det är varmt!


Ja, i går var det första gången för i år som jag klagade på värmen. Det gick nästan inte att hålla till inne i växthuset trots att både dörr och takluckor stod öppna. Jag fick fortsätta att arbeta ute i trädgården istället och bland annat befria en liten viva från den grästuva som höll på att snärja in den fullständigt. Till och med en vass kniv behövdes för att få isär de starka gräsrötterna. Nu är vivan både delad och omplanterad, så jag hoppas att den kommer att trivas bättre. Runt omkring mig var det fjärilsfladder och humlesurr och över huvudet flög gäss och lärkor och borta vid garaget kom sommardäcken fram. Är det verkligen bara mars?

4 kommentarer:

 1. Jag tänkte just fråga om det är vanligt att våren kommer så tidigt hos er, när du själv frågade om det verkligen bara är mars. Har du extravärme i växthuset den här årstiden? Här går inte att så någonting ännu i växthuset på någon månad

  Karinkram!

  SvaraRadera
 2. Ja, nog är vi ett underligt släkte vi människor. Är det inte för kallt så är det för varmt, och är det inte för gassigt så är det för mörkt. Det hör förmodligen till den mänskliga naturen att aldrig vara nöjd; det är antagligen drivmotorn bakom vår konstanta utveckling mot "någonting bättre/annat".

  Jag noterar också, med förtjusning, att lucköppningen i Glaspalatset sker tidigare och tidigare på dagen för var dag som går! Än så länge har jag ingenting annat än en fallfärdig gräsklippare och tomma krukor därinne, förutom vinrankan i sin gigantiska självvattningskruka. Få se om den klarat vintern ... Jag tycker mig ana färska knoppanlag, men det kan lika fort vara önsketänkande.

  SvaraRadera
 3. Oj var det så varmt?? Låter härligt tycker jag..men inte inne i ett växthus kanske, där kan det koka på för mkt...tänk vad det ska växa snart..lyckans ost :-) kram

  SvaraRadera
 4. Hejsan!

  Samma klagan här och i t-shirt och sockfria fötter blev trädgårdsarbete i sakta lunk "ler". Redan börja klaga på värmen "ler" men det var för varmt för att kallas vårvärme. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera