fredag 23 mars 2012

Blandad kompott


Vacker tallbark? Ja, men ser ni den lilla trädkryparen?


I går gick hela dagen åt till en resa till stora staden på andra sidan bron. Mammografi kl 13.15. Otroligt att de fortfarande har en apparat i väntrummet på stora länssjukhuset, där man ska betala 150 kr. In med en hundralapp och sedan en femtiolapp och efter lite buller och bång kommer det ut ett kvitto i en skål. Den var säkert väldigt effektiv och modern när den var ny, men känns urgammal nu när man nästan inte handskas med kontanter. I kväll kommer det gäster och efter mycket bläddrande i receptbuntarna och goda tips från er , mina vänner, har jag äntligen bestämt mig. Det blir lite åt det italienska hållet. Förutom matlagning blir det lite nödvändig veckostädning i dag, men jag måste ut i trädgården också och klippa bort gamla blad på julrosorna så de kommer till sin rätt. Det kryllar av blommor och knoppar under bladen.

2 kommentarer:

 1. Jahadu, du har alltså varit på mangling. Ja, då har du ju grytlappar nära till hands, om man så säger, för dina kulinariska övningar inför kvällen ;o)

  Vilket lustigt sammanträffande att vi båda råkar skriva om just julrosorna idag. Och hur i hela glödheta du lyckades få syn på trädkryparen är mer än jag kan begripa ... Jag hittade den knappt fast jag visste att den skulle finnas där :o/

  Ha en riktigt trevlig kväll i glada vänners lag! Maten blir säkert excellent!

  SvaraRadera
 2. Hoppas att allt gick bra !

  Hej, alla fina djur på Öland :D
  Bilderna gillar jag.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera