måndag 26 mars 2012

Afton vid udden


Vårkvällarna vid Ölands norra udde liknar inget annat. De sista solstrålarna sveper in allt i ett rosa skimmer. Ute på vattnet rastar ejdrar i tusental, tätt, tätt tillsammans och skrattmåsarna gör ett sista försök att hitta något ätbart innan mörkret sänker sig. Stararna på trådarna komponerar och skapar noter till en kommande vårserenad och några gulsparvar sjunger sin sjustaviga sång bland enbuskarna. Väl hemma igen ser jag att temperaturen börjar gå ner mot nollan. Måste jag ordna med värme i växthuset? Nej, det skulle inte bli minusgrader. Jag chansar. Isolerplast i väggarna och bubbelplast runt sålådorna borde räcka. Och visst! I dag på morgonen var det plusgrader ute och alla små fröplantor mår bra.

5 kommentarer:

 1. Stämningsfulla bilder, man tackar!
  Dock, såg vi Långe Erik igår på SVTplay i svartvitt och utan ljud. Filmen var från 1947 och skildrade en tågresa med ÖJ från syd till nord. Så propert klädd man var på den tiden med klänning, hatt och fina skor och vilka byngliga resväskor!
  Kram Anne-Marie

  SvaraRadera
 2. Det är så vackert, så vackert med det där lite kalla rosablå ljuset som finns bara på vårarna! Perfekt för fotografering av tjusiga fyrar, som ni är begåvade med på din ö :o)

  Idag har jag inte skådat några havsörnar, men väl noterat att det är blåmesar på inflyttning i en av mina nya holkar! Snart nog stundar bråda tider för de bevingade. :oD

  Datorn har idag varit på urblåsning, så nu hålls här tummar och andra utstickande delar för att den ska ånga på ett tag till. Ett liv utan fungerande laptop känns som ... inget liv :o/ Fy, så man blivit internetberoende :o(

  SvaraRadera
 3. Så vackert i både bild och ord!
  Underbart med vårserenader :)
  Må gott/Bea

  SvaraRadera
 4. Det är mysigt nu!

  Vad stämningsfullt du har förevigat fyren!
  Allt andas lugn och stillhet. Endast måsen kommer glidande så elegant på vattenytan.
  Stor kram till dig

  SvaraRadera
 5. Nydelige bilder.
  Liker godt at du har så rolige motiv og duse farger. Stemningsfullt.

  (Er det samme fyret som er på framsida av Johan Theorins bok "Nattefokk"?)

  SvaraRadera