torsdag 8 mars 2012

En resa över Ölands ängar
I går åkte vi till veterinären i Borgholm med lilla vovven som har haltat på sitt ena bakben lite av och till. Vår stora väg till staden kantas av ängar, åkrar och alvarsmarker, ibland omvandlade till sjömarker nu efter snösmältningen. Överallt är det liv och rörelse. Himlen är ibland nästan täckt av stora flockar av gäss som högljutt diskuterar var bästa landningsplatsen finns. Sångsvanarna kommer sjungande, glänsande i silvervitt när de reflekteras av solstrålarna och starflockarna svirrar hit och dit och vänder ibland blixtsnabbt till en annan riktning. Sånglärkor far omkring tätt över markerna och viporna promenerar omkring och petar i fjolårsgräset. Det är ett skådespel och vi körde sakta för att hinna uppfatta allt. Lilla vovven hade en inflammation i sitt knä och fick piller med sig hem för att må bättre.
Inomhus grönskar de fyrtio pelargonerna ( och då har jag inte räknat med dem som fortfarande står i friggeboden och uppe på den kalla övervåningen. Hoppas att de här kalla nätterna snart är över så jag kan förflytta min djungel ut till växthuset tillsammans med en frostvakt.

4 kommentarer:

 1. Inte kul när dom små liven är dåliga. Speciellt när man inte vet exakt vad det är, då blir man extra orolig!
  40 pelargoner, det var inte lite - det måste se fantastiskt ut när dom blommar!! :-)

  SvaraRadera
 2. Fyrtio pelargoner, det blir mycket spring med vattenkannan till sommaren det. Jaghar väl haft ett tjugotal som mest men då har dom ofta varit samplanterade i större krukor. Nu fick jag dåligt samvete för mina pelargoner som står nere I Holgers. I dag kan det kanske var lämpligt att hämta hit dom, i dag när det är milt ute. Så får det bli!

  Visst blir man fascinerad över de stora fågelflockarna som vänder så där på en femöring - utan att det blir tumult i flocken. De verka reagera likadant som stora fiskstim. Jag undrar hur det där fungerar.

  SvaraRadera
 3. FYRTIO pelargoner?! Herremintid, Kerstin ... Har du slagit dig in på yrkesodling eller är det resultatet av att du fick överta växtlighet från väninnan? Hur som helst är det massor :o) Där ligger man i lä.

  Så skönt att Chessie inte drabbats att något värre! Man blir alltid orolig när ens fyrfota älsklingar inte är helt kuranta. Nu håller vi tummarna för att pillren hjälper så att hon är fit for fight när våren är här på riktigt!

  Tjuusig bild på svanarna! Jag imponeras vareviga gång över att du lyckas med konststycket att få skärpan på rätt ställe.

  SvaraRadera
 4. Jeg misunner deg våren som har kommet til Øland!
  Her ramlet det ned 20 cm. nysnø i natt!
  Så fint at lille vofsen ikke var alvorlig sy!
  Bildene dine er fantastiske!
  Klem fra meg!

  SvaraRadera