onsdag 21 mars 2012

Vackert väder igen

Tyckte först att det var svällande knoppar, men det var vita bär. Någon som vet vad det är?

Det ska ju snöa tre gånger på tofsviporna innan våren verkligen är här för att stanna och nu har vi klarat av det första snöfallet. I dag skiner solen och temperaturen klättrar uppåt och jag ska snart plocka fram trädgårdshandskarna och gå ut. I går tittade jag in till trädgårdsmästaren för att fylla på mitt förråd av såjord och det blev förstås också en del påskliljor och annat, som ska placeras ut i mina krukor och lådor. Först ska jag leta efter min lyxiga sekatör, som jag lade på ett säkert ställe i höstas för att inte maken skulle frestas att använda den till diverse klipp. När jag ändå är i gång med letandet ska jag också leta igenom min hög med sparade recept för att se vad jag ska hitta på till gäster på fredag kväll. Så...den här dagen rullar nog på i högsta hastighet den också. Kanske snart dags att införa en lokal hastighetsbegränsning.

4 kommentarer:

 1. :-D ... ja du... ligger själv i startgroparna, återstår att se om man kommer upp ur dem eller ej. Ha det gott med dina föresatser. Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Märkliga vita bär. Kan tyvärr inte hjälpa :o/

  Tips till fredagsmiddagen: Köp kycklingfiléer. Bulta ut dem ganska tunna, så det går att snabbsteka på hög värme när gästerna redan sitter till bords. Servera klyftpotatis till det och en god sås, kanske med rosépeppar. Snabblagat och jämrans gott :o)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Underbara vår med allt vad därtill hör.
  Här börjar en och annan flyttfågel anlända och det är ju trevligt.
  Hoppas du fann ngt utsökt i din receptskatt!
  Må gott /Bea

  SvaraRadera
 4. Virkelig vårstemning i bildene dine.
  Får lyst til å reise til Öland nå og oppleve våren

  SvaraRadera