tisdag 6 mars 2012

Att packa inför utflykten

Här är det alltid full fart när vi ska ut. Vad ska vi ta med oss? Handkikaren, tubkikaren, kameror, ryggan med kaffet (glöm inte muggarna), vattenflaska till hunden, ställa om telefonen, fågelboken, anteckningsboken med mera, med mera. Lilla hunden Chessie grips alltid av den allmänna yran när husse och matte tar på sig utebyxorna och hon börjar snabbt packa ihop det hon vill ha med sig. Den här gången skulle den älskade pipankan med som vanligt och dessutom mjuka tygbollen. Hon har lagt sin hög precis vid tröskeln så vi inte ska missa den. Utanför dörren har gråsparvsparet bestämt sig för att bygga bo långt inne bland de trassliga lianerna i clematisen. Jag får låta bli att rensa ur den med sekatören i år, men sparvarna får vänja sig vid att vi ständigt passerar förbi på nära håll. Solen skiner ute idag och i trädgården tittar fullt med små solar fram. Det blir en fin tisdag på Öland!

5 kommentarer:

 1. Hej Kerstin!
  Kort och gott ett underbart kaos. Hoppas ni får en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Trevligt trevligt!!
  Åh...nu börjar det dra lite i Ölandstarmen!!
  Allt bara exploderar med vårens ankomst!!
  Hur ska man hinna med allt?
  Det är samma visa varje år men det löser sig...man tar en dag i taget!
  Börjar med att man konstaterar hur vädret är och sen så får det bli mål och motiv därefter...
  Ha en fin vecka Kerstin!
  Ser fram mot att få följa våren där nere här på din blogg

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Man bara längtar tills det blir höst för då tar vi allt och flänger runt på ön, och ser och njuter av allt det vackra. Nja, först tar vi våren och visst har det varit en skön dag idag, men där jag ska lägga lecasten finns ännu lite snö kvar, så jag får vänta än ett tag. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 4. Hoppsan här halkade man in till en utflyktsdag. Mysigt! Kanske har ni kommit hem nu och jag antar att vi får se imorgon vad ni fick syn på. Jag känner igen både det ena och det tredje i din beskrivning. Inte lätt att dricka kaffe direkt ur termosen... då är jyckarna bättre på att packa det viktigaste ;-)

  Nu ska jag hoppa i plurret! Ja inte havet men väl innekaret ;-) Kram Ingela som nog snart är tillbaka på bloggen... just nu är det bara svenska grammatiken som gäller. Ett nödvändigt ont.

  SvaraRadera
 5. Så trevligt med utflykt. Särskilt sådana med kikare och kamera i packningen. Ja - fika också förstås. Spännande att se vad ni fick syn på!!

  Hundar är kloka. De förstår mycket mer än vad vi tror. Vår hund såg skillnad på husses jaktvapen. Tog han fram hagelbocken så blev hon alldeles till sig, för då visste hon att hon skulle få följa med ut. När kulbössan kom fram vände hon bort huvudet och lommade iväg till bädden.

  SvaraRadera