tisdag 13 mars 2012

I skolan

'


I går var jag på besök i högstadiet i vår skola här. Inför ett trevligt gäng av stiliga tvåmetersherrar och urringade , snyggt målade damer berättade jag om vår årsbok här på norra Öland och försökte inspirera dem att skriva bidrag till boken. Nåja, jag ska inte överdriva. En del såg ut som "vanliga" högstadieelever också. Men jag kom osökt att tänka tillbaka på när jag själv gick i lågstadiet och tyckte att eleverna i avgångsklassen var "tanter och farbröder". Det kommer att bli ett spännande projekt tillsammans med lärarna i bild och svenska och hembygdsföreningarna och säkert kommer många av eleverna att se på sin närmaste omvärld med nya ögon och upptäcka saker som de tidigare inte tänkt på. Kanske kan det också skapas nya kontakter mellan generationerna när ungdomarna ska samla information om sin hembygd. Utanför skolans väggar var det vår för att inte säga försommar. På vägen hem hittade jag både årets första blåsippa, fjäril och några små bin.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Låter verkligen som ett spännande projekt, hoppas att de kan fåupp ögonen och verkligen intressera sig. Vilka bilder, vår snö är borta här men ni leder med hästlängder!
  Så underbart.
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga vårtecken du visar upp, så långt har vi inte kommit här ännu, men snart så.
  Å va kul att samarbeta med ungdomarna i skolan , det blir nog givande från båda håll.
  KRAMAR
  Eva

  SvaraRadera
 3. Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

  Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

  Föranmälan ska göras tillvitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på www.levvackert.se Kram Petra www.romantiskahem.blogspot.com och Ingela Broling www.inspirationivitt.blogspot.com

  SvaraRadera