tisdag 20 mars 2012

Aprilväder i mars

Plötsligt såg vi nästan inte ut genom fönstren
Det går knappast att stå rak och ännu mindre att hålla kameran stilla i vindbyarna

Var sjunde våg är större än de andra sägs det

Ett brusande hav

I går förmiddag hörde vi på lokalradion att ett oväder hade passerat Vimmerby. När vi tittade ut kom det kolsvarta moln seglande över Kalmar sund. Några minuter senare började det vina i husknutarna och en blandning av hagel och snö föll ner. Ett riktigt oväder passerade över oss och lyset blinkade gång på gång. Vid Ölands norra udde mätte man upp 23 sekundmeter och någonstans hade ett friggebodtak lyft och hamnat upp och ner i hästhagen med taklampan kvar i mitten. Det rapporterades också om åskväder från flera håll. När det lugnat ner sig något var vi förstås tvungna att ta en tur längs kusten. Det är mäktigt när vågorna rullar in med full kraft. Som tur är klarade sig mina växthus från stormvindarna. Jag hade nog gråtit en skvätt om jag hade fått gå och plocka sålådor och krukor över hela trädgården.

7 kommentarer:

 1. Ja, ett riktigt Aprilväder kan vi väl säga , fastän det bara är Mars än.
  Hoppas vindarna gett sig idag , så du vågar dig ut.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 2. Oj, vilket oväder ni fick. Jag har hållit tummarna för att vi inte skulle få dåligt väder idag.
  Det är dags för palmnedtagning. Ett gäng brandmän med långa stegar anlände för fem minuter sedan. De rasslar med dem på terrassen just nu för att få dem i bästa läge.
  Fortsättning följer på bloggen.
  Kramar Anne-Marie
  PS Tultan i sittvagnen hade precis den pigga blick och det spjuveraktiga leendet i mungipan som jag så väl känner igen.
  DS

  SvaraRadera
 3. Jotack, här blåste det också så det kändes som norrgaveln skulle välta in i mitt sovrum vilken minut som helst. Men den här gången slapp jag lågtflygande hammockar eller andra missöden. Och Glaspalatset är fortfarande helt ... puh!

  Men det svänger fort. Idag är det hur lugnt, fint och soligt som helst. Snön som vräkte ner igår håller på att smälta bort snabbare än en klick smör i stekpannan.

  SvaraRadera
 4. Hej på dej! Vilket väder! En liten "skvätt" fick vi i Kristianstad då snöflingorna seglade ner över plåttaken utan att bli liggande. Bestämt tog det sedan i rejält men det var inte förrän senare på eftermiddagen. Men så ä det ju vi får räkna med oberäkneligt väder, kanske ett litet tag till. Som du säger huvudsaken att inte hatten flyger sin kos eller att växterna blåser itu!

  Ha det gott nu glimtade solen till och vi ska ut på tur jag och kompisen! Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Var precis på väg ut från Vårdcentralen, så det blev en pratstund med några som också väntade ut vädret. Två åskknallar och så denna hagelskur och sen blåste allt iväg och det blev en skön våreftermiddag igen. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 6. ja hualigen..det blåser kallt..kan komma snö ena minuten och sen känns det vår..nästa sekund..april aprilväder..kram

  SvaraRadera
 7. Vilket väder ni har där nere! Här har det varit härliga dagar, men i eftermiddags blev det grått på himlen och nu i kväll då jag var ute med hundarna hade det kommit några snöflingor, så pass att det såg ut som florsockret på semlorna.
  Skoterspåren är härligt hårda och lagom isiga för sköna turer med sparken.

  SvaraRadera