söndag 1 april 2012

Körsång
I dag, den 1 april, önskar jag att kunde berättat för er om en varm och solig morgon med fika på uteplatsen. Men så är det inte. Lite sol visserligen, men en tunn isskorpa på dammen och fåglar som står i kö vid fågelbordet för att äta och få upp värmen efter den kalla natten. Gårdagens regn och hagel har bildat en tunn isskorpa på asfalten, så vi får stanna hemma till temperaturen har stigit och väglaget passar våra sommardäck. I går var jag på konserten med kören Chorus Mixtus i en trots vädret, nästan fullsatt kyrka. Jag hade inte kameran med mig men visar några bilder från en tidigare sommarkonsert i den vackra  ödekyrkan i Källa. Även det var en stämningsfylld afton när tonerna svepte runt de tusenåriga stenvalven och skapade en länk till de första människorna i den gamla byggnaden. Tänk om man hade fått höra hur deras sånger lät.

4 kommentarer:

 1. Så vackert du skrev om körsången i ödekyrkan!
  Men...kunde du inte kört med ett aprilskämt och visat sol och värme och massor med glada djur och växter istället för att berätta hur ruggigt det är där ute!?
  Har försökt väcka Santos lite försiktigt för att gå ut med honom, men han vill inte. Jag tror att han vet hur kallt det är så han ligger istället tryckt mot husse - och båda sover så gott att jag inte har hjärta att bråka mer. Dom lär ju vakna så småningom och då kanske eventuell is på vägarna smält undan så man slipper halka.

  SvaraRadera
 2. Såg just att det står 11:36 som tid på mitt inlägg, men klockan är faktiskt bara 08:37!

  SvaraRadera
 3. Ack, ja ... den som ändå hade sångröst! Det har alltid tyckts mig som ett jättetrevligt och socialt fritidsintresse, detta att sjunga i kör. Men hör man till släktet kråkfåglar så göra man :o/

  "Alla kan sjunga!" påstås det, men jag ställer mig högst tvekande till det. Sjunga, ja, men njutbart eller trumhinnesprängande, det är frågan.

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Det är nog den vackraste kyrkan jag sett och sen med vacker sång därtill, det måste jag få uppleva vid något tillfälle. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera