fredag 6 april 2012

Påskris och häxor
På skärtorsdagen stod jag och sålde böcker och lotter åt hembygdsföreningen utanför vår ICA-butik. Solen sken men de kalla vindarna blåste runt och försökte plocka med sig allt som jag hade radat upp på bordet. Bredvid mig hade jag några tredjeklassare som sålde påskris och samlade till en skolresa. Det blev som en liten minimarknad utanför ICA. Flickan hade tunna tights och pojken hade slopat långkalsongerna så båda frös efter en stund. Jag hade både tights och jeans så jag klarade mig bäst. Trevligt hade vi och nyanlända sommargäster och fastboende handlade och pratade, både med oss och varandra. Och tur, att vi hade laddat upp med godis! Senare på eftermiddagen knackade det på dörren och två häxor kom på besök.

4 kommentarer:

 1. Så duktiga ni var, alla tre! Här har det vara ett par stillastående dagar, eller rättare sagt ett par sängliggande. Fick ett gallstensanfall som höll i sig två dagar, men nu är man OK igen. Tror att det var räkor och/eller lax som fick mig på fall den här gången.
  Läste om den vackra mytomspunna Blå Jungfrun och måste fråga om ön är helt obebodd, om den har några får eller andra djur och om du varit där och besökt den!?

  SvaraRadera
 2. Ser riktigt trevligt ut där ni står, men kan tänka att det var kallt i blåsten:)
  Intressant läsning om Blå Jungfrun, helt nytt för mig!
  Önskar dig en Glad och Trevlig Påskhelg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men hallå den Icabutiken tycker jag att jag känner igen! Det måste ha varit där vi landade då vi vart över med lille "Vojnen".

  En mysig stund hade ni förstår jag, om än något kylslagen.

  Här kom inte en endaste påskgumma i år. De skulle bara veta vad de gick miste om ;-)

  SvaraRadera
 4. Se där, fick man inte för en gångs skull se bloggerskan själv på bild! Och i nya glasögonen förstår jag :o) Mycket klädsamma!

  Förr om åren, när jag var yngre, raskare och mer ambitiös, brukade jag delta som försäljare vid Mariehamns traditionella påskmarknad. Av någon konstig anledning hålls den alltid på påskafton, vilket jag ända från början tyckt är korkat. Intresset för påskpynt och - mat är ju inte direkt överväldigande när påskhelgen redan är i full gång. Men det är nu många år sedan jag stod där och frös arsl... f'låt, rumpan, av mig. Imorgon är det dessutom utlovat "drivis och snöstorm" eller något i den stilen, så jag är alldeles nöjd med att sitta hemma framför en skön påskeld i braskaminen :o)

  Här började dagen med full snöstorm, men nu har det klarnat upp och solen skiner. Dags att ta en titt i Glaspalatset och se om det är läge att slå av värmefläkten.

  Påskkram, oss häxor emellan! ;o)

  SvaraRadera