söndag 15 april 2012

Hurra, en solig dag!


Det blev en härlig utedag i trädgården i går. Solen sken och knopparna på körsbärsträdet nådde bristningsgränsen. Lilla hunden låg på uteplatsen och tittade längtansfullt genom spaljen efter husse som var borta i ett ärende. Fasantuppen trippade förbi efter att ha kollat att hunden var i tryggt förvar och balkansipporna blommade i rabatten. De första sädesärlorna är på plats och försöker göra intryck på varandra med diverse "äggande" rörelser. Några av de nyinköpta plantorna kom på plats och resten hamnar förhoppningsvis i jorden i dag.

3 kommentarer:

 1. Igår var det skönt väder här också. Underbart. Jag var också ute hela dagen och jobbade i trädgården. I natt har det varit frost. Ännu har jag inga balkansippor eller säderärlor. Men jag har ett blåmespar i en av våra holkar!
  Ha en fin söndag. /Anette

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer i jubelkören!! Igår snöade det i horisontell riktning; blött, kallt och äckligt som bara den. Temperaturen i Glaspalatset sjönk till en förskräckande låg nivå. Tack alla makter, för frostvakten!

  Idag skiner solen från en klarblå himmel och Glaspalatset är redan över 10 grader varmt, trots att frosten ligger vit över världen.

  Snygg stilstudie av sädesärlan :o)

  SvaraRadera
 3. Såå, nu lärde jag mig någonting igen. Balkansippa heter skönheten som också vi har i knutarna. Fasanbesök skulle inte sitta helt fel det heller. Hade en gång för flere år sedan
  Det är underbart med vår, när den visar sig från sitt rätta sida
  Hörde på radion att sädesärlan också siktats på Åland.

  Kram
  Karin

  SvaraRadera